In Ganzegat wordt dit seizoen geen nieuwe prins gekozen
In Ganzegat wordt dit seizoen geen nieuwe prins gekozen Foto: Liesbeth van Boxtel

Geen carnavalsactiviteiten in Ganzegat tot einde van dit jaar

Algemeen

Aarle-Rixtel - Dat het carnavalsseizoen 2020-2021 een vreemd jaar zou gaan worden werd kort na de vorige carnaval al duidelijk. De eerst corona-golf was toen al een feit. In de afgelopen maanden heeft SOCG Ganzegat regelmatig overleg gehad binnen binnen de eigen gelederen, met de burgemeester en andere gemeentelijke instanties.

De maatregelen om de gezondheid van iedereen zoveel mogelijk te garanderen werden de afgelopen weken sterk verscherpt. In het laatste gesprek met burgemeester en gemeentelijke diensten werd het gevoel bevestigd dat de situatie voorlopig ook niet zal veranderen. In deze discussie staat de gezondheid van alle Ganzegatters en Ganzegatterinnekes voorop. Het doel van de Stichting is om het carnavalsfeest te organiseren waar jong en oud in Ganzegat plezier aan beleeft. Onder de huidige omstandigheden is het niet mogelijk om carnavalsactiviteiten, zoals iedereen dat gewend, te organiseren. Hoe jammer dat SOCG Ganzegat dat ook vindt, maar gezondheid staat voorop.

Dit betekent in het kort dat:
- Er in november 2020 geen nieuwe prins wordt gekozen
- Er worden door de SOCG geen activiteiten georganiseerd tot 31-12-2020
- Er in december opnieuw overleg is met de burgemeester over de stand van zake op dat moment en de gevolgen voor het programma na 1-1-2021.