Afbeelding

Snelteststraat corona voor ondernemers in Laarbeek: uitslag binnen vijftien minuten

Medisch & Gezondheid Coronavirus

Laarbeek - Sinds maandag 2 november is gestart met een sneltestlokatie voor corona in de gemeente Laarbeek, aan de achterzijde van het MedischCentrum Beek en Donk (Waterhoenlaan). Waarom een snelteststraat? Steeds meer ondernemers in Laarbeek en Gemert-Bakel krijgen te maken met uitval van personeel omdat er lang gewacht moet worden op de uitslag van coronatesten. Een uitdaging die om een goede oplossing vraagt.

Op verzoek van vele ondernemers uit de gemeente Laarbeek en Gemert-Bakel is Sneltesten Brabant ontstaan doordat huisarts Geert Oerlemans en ondernemer Mark Bankers dit probleem snel en op medisch verantwoorde wijze op willen lossen. Een uitkomst voor ondernemers maar ook voor particulieren die snel willen weten of ze wel of niet COVID-19 positief zijn zodat ze de juiste beslissing kunnen nemen.

Ontlast drukte bij GGD
Daarnaast ontlast het de drukte bij de GGD teststraten. Na overleg met diverse partijen bleek de uitdaging niet te zitten in de beschikbaarheid van testen, maar vooral in de logistieke kant en regelgeving eromheen. Zo ontstond het idee om deze Drive Through Sneltest Straat te openen. Beiden startten deze week in eerste instantie in Laarbeek, kleinschalig, maar mocht de vraag zo groot zijn dan is er al toezegging vanuit de gemeentes voor uitbreiding van de snelteststraat. In dat geval verhuist men naar een andere, ruimer opgezette lokatie binnen de gemeentes.

Iedereen toegankelijk
Mark Bankers en Geert Oerlemans vonden het belangrijk om zo'n snelteststraat voor iedereen toegankelijk te maken en de prijs bewust laag te houden. Elders betaal je tussen de €80 en €120 euro exclusief btw. Bij Sneltesten Brabant is de prijs €70 euro exclusief btw voor een los ticket. Daarmee de goedkoopste in de omgeving. Bij meer tickets ontvang je korting. De sneltesten zijn door het RIVM en OMT positief beoordeeld. De uitslag is er al na vijftien minuten. Voor meer informatie zie: www.sneltestenbrabant.nl