De jongste kinderen op de foto met Piet.
De jongste kinderen op de foto met Piet.

Veel plezier bij BC Mixed

Algemeen

Beek en Donk - Op vrijdag 27 november was er hoog bezoek bij Badmintonclub Mixed. Een hele mooie Piet kwam op bezoek om er samen met de kinderen een gezellige avond van te maken. Er werden allerlei spelletjes gedaan en Piet heeft zelfs gebadmintond. Nou ja, geprobeerd. 

Veel kinderen vroegen zich af waarom Piet alleen was. Andere jaren kwam Piet altijd nog met twee collega’s naar BC Mixed om de zaak op stelten te zetten. Maar Piet vertelde dat ze opdracht hadden gekregen van Sinterklaas om zich aan de corona-regels te houden. Dat vonden de kinderen wel heel verstandig. Samen met de kinderen van het eerste trainingsuur heeft Piet heel veel spelletjes gedaan: Pakjes stapelen, een hindernisbaan, het schoorsteenspel. Allemaal spelletjes waar Piet heel goed in is. Maar ook de kinderen hadden de smaak te pakken. Aan het einde van het eerste uur werden de pepernoten corona-proof uitgedeeld en kregen alle kinderen nog een heerlijke chocoladeletter mee naar huis.

In het tweede trainingsuur begon Piet samen met de oudere kinderen aan een potje trefbal. De ballen vlogen links en rechts door de zaal. En er werd goed samen gewerkt. Toen werd het tijd om de netten op te zetten en om een potje te badmintonnen. Er was een aparte baan voor Piet gereserveerd. Die mocht steeds tegen twee kinderen badmintonnen. Er werden allerlei capriolen uitgehaald. Ondersteboven, door de benen, achter de rug, op de grond. Het zag er heel leuk uit, maar de kinderen zagen wel dat Piet er niks van bakte. Toch hebben ze heel veel plezier gehad en kregen ook alle kinderen van het tweede uur een chocoladeletter mee naar huis. Voordat Piet ging vertrekken werd ze nog toegezongen door de kinderen. Daarmee werd deze vrolijke avond vol plezier op een feestelijke manier afgesloten.

Voor meer informatie over Badmintonclub Mixed kijk je op bcmixed.nl en volg de vereniging op Facebook en Instagram.