Dierenpark Regter Eind.
Dierenpark Regter Eind.

Dierenpark Regter Eind is vrijwilligers dankbaar

Dier & Natuur

Beek en Donk - Het is voor iedereen een bijzonder jaar geworden. Wie had een jaar geleden kunnen denken dat een pandemie ons sociale leven zo lam zou leggen? En dat er daardoor zoveel zieken zouden zijn en zoveel mensen zijn overleden? Ook aan het Dierenpark Regter Eind is het virus niet ongemerkt voorbij gegaan.

Gelukkig is er ook goed nieuws te melden: de Rabo ClubSupport actie heeft maar liefst €1594,03 opgeleverd. Een zeer welkome bijdrage. Het dierenpark is de Rabobank zeer erkentelijk, maar wil bovenal iedereen bedanken die hun stem hebben gegund aan het dierenpark.

De dieren hadden gelukkig geen last van het virus. De vrijwilligers en bezoekers wel. De poort ging een groot deel van het jaar dicht voor bezoekers. Ook nu is dat nog het geval. Dat heeft er ook toe geleid dat een aantal activiteiten helaas niet door konden gaan. De gebruikelijke Open Dag op eerste pinksterdag sneuvelde. Deze dag trekt ieder jaar veel bezoekers die genieten van de dieren en het lekkers, en bij de vele kraampjes interessante informatie vinden. Door de activiteiten in het kader van NLdoet en de Roefeldag ging eveneens een dikke streep. En helaas kan dit jaar de levende kerststal evenmin plaatsvinden. Voor de inwoners van Beek en Donk, waaronder de bewoners van De Regt en de kinderen van ’t Otterke, is dit ieder jaar een feestelijk moment.

Vrijwilligers
Voor de vrijwilligers bleef de poort natuurlijk wel open; de dieren moeten nu eenmaal goed worden verzorgd. Jammer genoeg moest een aantal vrijwilligers hun werkzaamheden om gezondheidsredenen tijdelijk staken. Een onvermijdelijke en zeer verstandige keuze. En een aantal vrijwilligers bleef gelukkig doorwerken. De bij het werk horende gezelligheid heeft zo min mogelijk geleden onder het virus; er werden mogelijkheden geschapen tot het houden van afstand en er werd zolang mogelijk buiten samen koffie gedronken en bijgekletst.

In de afgelopen jaren beloonde het dierenpark zijn vrijwilligers door onder andere een gezellige vrijwilligersdag te organiseren met een uitgebreide barbecue. Ook dat kon dit jaar helaas niet doorgaan. Het bestuur van het dierenpark is alle vrijwilligers, ook als ze even een stapje terug moesten doen, echt heel dankbaar. Zonder hen waren er grote problemen ontstaan waar vooral de dieren onder geleden zouden hebben.