Jeroen de Louw, ex-voorzitter van VV Mariahout
Jeroen de Louw, ex-voorzitter van VV Mariahout

vv Mariahout neemt na 12 jaar afscheid van voorzitter Jeroen de Louw

Sport

Mariahout - Op donderdagavond 26 november heeft de Algemene Leden Vergadering van vv Mariahout plaatsgevonden. In verband met corona dit jaar voor het eerst digitaal. In de kantine waren vijf ereleden aanwezig en via de computer namen circa 40 leden deel aan de vergadering. Samen dus circa 50 personen, een mooi aantal.

Ex-jeugdvoorzitter Jack van Rossum gaf een presentatie over de jeugdafdeling met als titel 'Plezier – Inzet – Samenspel'. Er voetbalden het afgelopen seizoen 161 jeugdspelers bij de club. De competitie werd vroegtijdig stilgelegd in verband met corona, maar Mariahout organiseerde de 14-Days Challenge, wat een groot succes was. Secretaris Twan Corsten meldde dat naast de dagelijkse gang van zaken het bestuur druk bezig is geweest met ledverlichting, de aanbouw en de verlenging van een aantal sponsorcontracten. Twan zette de prestaties van de verschillende seniorenelftallen uiteen en noemde alle nevenactiviteiten die zijn georganiseerd. Hans Aarts ontving de vrijwilligerspenning van gemeente Laarbeek.

Kostenbesparingen
Jeroen de Louw gaf een inkijkje in de inkomsten, uitgaven en het resultaat van onze club. Dankzij flinke kostenbesparingen werd ondanks een lagere opbrengst een mooi positief resultaat geboekt. Ook zijn een aantal grote investeringen vrijwel geheel afgeschreven. Vervolgens ging Jack in op de gevolgen van corona op de activiteiten van vv Mariahout. Competities en trainingen werden stilgelegd, en er werden protocollen opgesteld en materialen aangeschaft om te voldoen aan de gestelde eisen. Daarna ging Jack in op de aanbouw: twee kleedlokalen, een bestuurskamer en een extra lokaal voor de meisjes. De bouwcommissie is samengesteld en op dit moment worden de schetsontwerpen gemaakt. Wanneer het ontwerp en budget is goedgekeurd kunnen de bouwtekeningen worden gemaakt. De bouwwerkzaamheden kunnen hopelijk aan het einde van dit seizoen worden gestart.

Ledverlichting
Jeroen gaf aan dat in december ledverlichting wordt aangelegd op veld 2 en veld 3. Dit is tot stand gekomen in samenwerking met ASV’33, Eli en Flamingo’s. Op dit moment zijn de verenigingen nog in overleg met de gemeente Laarbeek over ledverlichting op het trainingsveld. We werden verrast door het kleine deel van de investering wat de gemeente voor haar rekening wil nemen en gaan opnieuw het gesprek aan.

Jeroen kon melden dat de sponsorcommissie met het aantrekken van Gerrie van den Broek en Haike Aarts weer op volle sterkte is. De eerste resultaten zijn positief, en we zien de toekomst op dit gebied weer positief in. Ook stond Jeroen even stil bij het vele werk dat de verschillende werkgroepen verrichten, met een speciaal woord van dank aan de klusploeg.

Nieuwe voorzitter
Tenslotte de verkiezingen. Voorzitter Jeroen de Louw was aftredend en met unanieme stemmen werd Jack van Rossum verkozen tot nieuwe voorzitter. Jack sprak een dankwoordje uit naar alle leden en gaf aan deze rol met trots en enthousiasme te gaan vervullen. De voorzitter is er voor de club, en de club dat zijn de leden. Alleen samen kunnen we de club vooruit helpen! Vervolgens sprak Jack nog een woordje tot Jeroen en bedankte hem voor de twaalf jaar dat hij voorzitter is geweest van vv Mariahout. Onder applaus overhandigde hij namens het bestuur een bos bloemen aan Jeroen.