Een groot verlicht hart op een huis aan de Nachtegaallaan in Beek en Donk
Een groot verlicht hart op een huis aan de Nachtegaallaan in Beek en Donk Foto: Mark Barten

“Een hart onder de riem voor iedereen”

Algemeen

Beek en Donk - Na de deze week ingestelde lockdown lijkt het drukker ‘s avonds op straat. Veel mensen gaan even een klein blokje om of maken een flinke wandeling door het dorp. Op veel plekken is er prachtige kerstversiering te zien.

Op het Rembrandtplein hebben de bewoners massaal verlichting aan de woningen hangen. Vanaf de Bosscheweg, aan de andere kant van het kanaal, duidelijk zichtbaar. “We maken er samen iets moois van”, reageert een passant. 

Een stukje verderop bij het gemeentehuis staat een enorm grote kerstboom. Binnen vindt de raadsvergadering plaats. Vanuit de Muziektuin is in de verte een groot hart te zien op een huis aan de Nachtegaallaan. “Ik heb dit hart zelf gemaakt met kerstverlichting en buizen. Met dit gebaar wil ik iedereen een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd...”

Op het Sijsjesplein is er ook een groot gevoel van saamhorigheid. De voorgevels van de pleinbewoners zijn voorzien van kerstversiering. Midden op het plein staat een kerstboom van lichtjes, erachter een grote verlichte ster.

Heb jij een mooie kerstfoto van jouw huis of omgeving? Stuur de foto in naar: redactie@mooilaarbeek.nl.

Het Rembrandtplein
Sijsjesplein
Het gemeentehuis van Laarbeek, met een metershoge kerstboom