Een drukbezocht 'koffie-uurtje' in april 2019
Een drukbezocht 'koffie-uurtje' in april 2019

Koffie-uurtje Huiskamer Lieshout

Senioren

Koffie-uurtje Huiskamer Lieshout

Lieshout - Het is nu tweeënhalf jaar geleden dat vervolg werd gegeven aan het project 'Goed voor elkaar, zorg voor later'. Wim Daniëls trapte op een mooie zomerse dag in augustus 2018 de bal af. De Hofkamer in Franciscushof werd tot Huiskamer van Lieshout gedoopt. Op de laatste vrijdag van elke maand wordt sindsdien een koffie-uurtje gehouden. Gezellig buurten staat daarbij voorop met als doel om ons netwerk uit te breiden. En met enige regelmaat worden sprekers uitgenodigd die het hebben over onderwerpen die senioren interessant vinden of waar zij belang bij hebben.

Tot nu toe zijn er lezingen gegeven over de ziekenhuiszorg, over het werk van een zorgmakelaar, het werk van de dorpsondersteuner, van de wijkverpleegkundige, van de geriatrisch verpleegkundige en zo meer. Er was ook ruimte voor zang en muziek, voor Sinterklaasvieringen en Kerstvieringen. De sociale functie, het samenzijn en elkaar beter leren kennen, staat voorop.

Juist hiervan is in het voorbije jaar niet veel meer terecht gekomen. In januari, februari en september zijn er nog samenkomsten geweest. De koffie-uurtjes in de overige maanden moesten door corona worden gecanceld. Vooral de samenkomsten van senioren die allen 'van buiten' komen zijn bijzonder risicovol. Daarmee is bij de corona-richtlijnen nadrukkelijk rekening gehouden. Voorlopig zullen de koffie-uurtjes dus nog niet starten.

De regelmatige bezoekers hebben op hun huisadres een brief ontvangen. De leden van het comité Hofkamer, Carla, Lenie, Jan, Ellen en Jacques, wensen jullie een fijne Kerst en een goed maar vooral gezond 2021. Blijf voorzichtig.