Afbeelding

Mariahout denkt mee over haar Buurthuis

Algemeen

Mariahout - Met de samenwerking van Bibliotheek De Lage Beemden, LEVgroep en de Stichting Dorpshuizen Laarbeek is een unieke samenwerking ontstaan. Deze partijen hebben vooral hoog in het vaandel staan dat inwoners van Laarbeek, en in dit geval Mariahout de regie voeren over een van de dierbaarste bezittingen: Het Buurthuis. Want zonder een Buurthuis is Mariahout een dorp zonder ziel.

Maar met het hebben van de regie ben je er niet; er dient ook invulling gegeven te worden. Zelf het Buurthuis in stand houden, samen het Buurthuis er te laten zijn voor de inwoners van Mariahout, sociale controle, een informatiepunt voor al je vragen, kortom, voorwaarden creëren om die dingen te doen die de inwoner van ons dorp wenst. Maar met een idee alleen, is men er niet.

Er wordt ook gezocht naar betrokkenheid, noodzaak om er samen iets van te willen maken, betrokken mensen van alle leeftijden, die samen met de werkgroep op zoek gaan naar een invulling en aankleding van programma’s en gebouw om de leefbaarheid van Mariahout, maar ook het Buurthuis te vergroten en te versterken. Met deze uitnodiging wil men alle partijen bereiken die van belang zijn voor het mooie dorp Mariahout. Gezocht wordt naar minimaal één persoon van elke organisatie die bereidt is mee te denken, hoe het Buurthuis het centrum kan worden voor alle vragen van Mariahout.

Laat weten wie van jullie organisatie aanwezig is in het Buurthuis op:
22 februari van 13.00 tot 14.30 uur of
25 februari van 19.00 tot 20.30 uur

Graag reactie naar nathalie.ansems@levgroep.nl voor 9 februari 2021. Op deze dagen stellen we de vraag: Hoe maak ik het Buurthuis het Huis van het dorp. De werkgroep weet dat inwoners bovenstaande gedachten ondersteunen. Laat nu ook iemand naar voren komen die met hart en ziel mee wil denken/werken aan deze opdracht. Mogelijk dat de bijeenkomst digitaal wordt georganiseerd. Mocht je hier problemen mee hebben, laat het weten, dan wordt er gezorgd voor een oplossing.