Tom (l) en Stijn (r) van de Bogaard van Jumbo Laarbeek.
Tom (l) en Stijn (r) van de Bogaard van Jumbo Laarbeek. Foto: Mark Barten

Wie wordt de eerste periodewinnaar van de Jumborecepten-wedstrijd?

Algemeen

Laarbeek - Elke week staat er in DeMooiLaarbeekKrant een recept van een Laarbeekse hobbykok. Een jaar lang gaat Jumbo op zoek de lekkerste recepten. Gerechten die al decennialang in de familie zitten, of het recept dat je zelf bedacht hebt. Dit is je kans om het te delen met Laarbeek en daarnaast maak je kans op mooie prijzen.

Elke week wordt in deze krant de weekwinnaar gepubliceerd, die ontvangt direct een waardebon van 25 euro van de Jumbo. Elke tien weken wordt er ook een periodewinnaar gekozen. Vanaf donderdag 4 februari worden de recepten van de eerste tien weekwinnaars op de Facebookpagina van Jumbo Laarbeek geplaatst en degene die de meeste likes weet te bemachtigen, verovert een plek in de finale. Want over een jaar gaan de vijf periodewinnaars in een ‘grande finale’ met elkaar de strijd aan. De winnaar van die ‘grande finale’ ontvangt een cheque van 300 euro. Nummer twee een van 150 euro en de overige periodewinnaars krijgen een cheque van 50 euro. Daarnaast wordt er ook een kookboek uitgebracht, met daarin alle gerechten van de weekwinnaars. De gerechten worden daarin gebundeld. Alle weekwinnaars ontvangen het kookboek gratis.

Lente-recepten
“We krijgen hele leuke reacties. Ik sta versteld van de mooie, lekkere en verrassende recepten”, vertelt Albert van den Bogaard. De recepten blijven binnenstromen. Voornamelijk met winterse gerechten. “Nu het seizoen langzaam gaat verschuiven naar de lente, zou het ook mooi zijn als we gerechten krijgen die geïnspireerd zijn op de lente”, geeft Van den Bogaard aan.