Afbeelding
Ad de Hoon van Cendra legt uit wat Cendralive precies gaat doen.

Lancering van CENDRALIVE op Koningsdag

Algemeen

Aarle-Rixtel - Binnenkort gaat Cendra Tienerwerk in Aarle-Rixtel beginnen met het uitzenden van livestreams. De eerste uitzending zal op Koningsdag zijn.

“CENDRALIVE gaat een livestream zijn voor jongeren, door jongeren,” vertelt Ad de Hoon, voorzitter van Cendra Tienerwerk. “Als jongeren met ideeën komen, zorgen wij voor de faciliteiten, maar zij bedenken het.” Dit idee is bedacht en opgezet door Rens van Asten (13). Hij is zelf dj en had gezien dat verschillende dj’s live uitzendingen deden en wilde hetzelfde doen met zijn vrienden. Daarom nam hij contact op met Ad. Samen zochten ze uit wat er kon gebeuren en namen contact op met de LEVgroep. Uiteindelijk is er een soort studio ingericht in Cendra. Hier zijn een hoop draden en beeldschermen te vinden en zelfs een greenscreen. Alle dj’s kunnen veilig uit elkaar zitten, elk in een andere hoek.

Rens, Tijl en Tommy
Met Koningsdag gaat de eerste livestream plaats vinden. Hier is ook Laarbeek Actief en de LEVgroep bij betrokken. Het begint om 18.45 uur en er zullen drie dj’s aanwezig zijn én een special guest. Deze drie dj’s zijn Tommy de Vries (22), Tijl van Gender (13) en Rens zelf. Wie de special guest is, is nog een geheim. De techniek zal verzorgd worden door Sjoerd Knukkel (13) en Bram Hartogs, een medewerker van LEV. Tijdens de livestream zal er ook een muziekbingo plaatsvinden, de kaarten zijn online te koop. Wie bingo heeft, kan leuke prijzen winnen, zoals een JBL-box of een pakketje van Snoeperij Jantje. Ook kunnen er challenges worden gedaan, deze zullen eerst worden voorgedaan door Jaccy van den Enden van Laarbeek Actief. Degene die deze challenges het beste uitvoeren, kunnen een voetbal winnen. Het beloofd een actieve muziekuitzending te worden.

Tieners kunnen contact opnemen
Naast deze livestream, zal Cendra er meer gaan doen. Op de site https://cendraaarlerixtel9.wixsite.com/cendralive is de planning te vinden. Ook op Instagram en Facebook is Cendra te vinden. De planning wordt deels bepaald door de vrijwilligers die bij Cendra actief zijn, maar als tieners zelf een leuk idee hebben, kunnen ze contact opnemen via deze site en op die manier een eigen uitzending maken. Zo is er al een sushi-workshop gegeven en cupcake livestream. CENDRALIVE zal naast leuke en gezellige avonden ook voorlichtingsavonden organiseren online. “We merken dat er vaak meer kinderen dan ouders naar de voorlichtingsavonden komen, maar we vinden het belangrijk ook de ouders in te lichten. Door voorlichtingsavonden online te organiseren, hopen we dat meer ouders tijd hebben om erbij te zijn”, vertelt Ad.