Thea Blok in haar beeldentuin
Thea Blok in haar beeldentuin Foto: Mark Barten

Thea Blok van Atelier NU opent galerie en beeldentuin

Kunst & Cultuur advertorial

Beek en Donk – Vanaf zondag 6 juni opent Thea Blok (Atelier NU) haar galerie en beeldentuin voor publiek. Elke eerste en derde zondag van de maand zet Thea tussen 12.00 uur en 17.00 uur de poort open voor geïnteresseerde bezoekers. De richtlijnen van het RIVM zijn uiteraard van kracht.

Thea kijkt uit naar de openstellingen. In de galerie en de beeldentuin zijn onder meer beelden, schilderijen en foto’s te zien, elk uniek in concept en creatie. Doordat de kunstroute vanwege corona ook dit jaar niet doorgaat, vindt ze het toch fijn om open te gaan. “Voor de mensen is dit gewoon leuk. Iedereen is ook weer wat toe aan meer beweging. Mensen willen de straat op en iets zien. Hier kan dat.”

Al 70 jaar creatief
“Al vanaf mijn derde jaar, zo lang als ik me kan herinneren, ben ik al creatief bezig.” In november wordt ze 75. Ook in moeilijke periodes hield haar creativiteit haar op de been. “Ik ben altijd doorgegaan met kunst maken. Toen mijn man overleed was dat een enorme klap, maar ik ben nooit stil gaan zitten. Mijn passie volgen heeft me daar doorheen getrokken. Het creatief zijn heeft me enorm geholpen in moeilijke periodes. Ik ben blij dat ik dit heb.” Zonder de steun van haar man had Thea haar werk niet uit kunnen voeren zoals ze jaren gedaan heeft en nu nog altijd doet. “Mijn man Aad was heel erg belangrijk voor me, we hebben deze galerie helemaal samen opgebouwd. Hij heeft mij altijd gesteund en ik ben trots op onze samenwerking. Hij zorgde ervoor dat mijn beelden mooie sokkels kregen.”

“Ik laat me inspireren door
wat ik meemaak en zie”

Inspiratie
Wat Thea maakt, hang helemaal af van waar ze elke keer haar inspiratie vandaan haalt. “Mijn inspiratie komt van binnenuit. Ik kijk geen plaatjes en ben een sterke waarnemer. Ik laat me inspireren door wat ik meemaak en zie. Vandaaruit werk ik en laat ik mijn eigen filosofie erop los. Het gaat meestal vanzelf, ik word soms door iets geraakt. Dat uit zich in een emotie, een gevoel. Dan sta ik voor een leeg doek en ontwikkelen die gevoelens zich tot een idee. Daarnaast maak ik ook werken in opdracht. Dat is ook heel erg leuk om te doen.”

Veelzijdig
Haar meest recente werk is een expositie van foto’s uit Nepal en India. Deze foto’s zijn digitaal omgetoverd tot ware kunstwerken. Thea werkt verder veel met klei, (hard)steen, metaal en ze schildert. In de galerie zijn de wanden aangekleed met haar schilderijen en beelden hebben er een prominente plek. “Ik blijf me ontwikkelen door verschillende technieken en materialen door elkaar te gebruiken en iedere keer mijn grenzen te verleggen. Iets wat ik al kan, laat ik weer los.” Thea is dus heel dynamisch, iets wat je vaak terugziet in haar werken.

Openstelling en workshops
Van zondag 6 juni tot en met zondag 19 september is de galerie en beeldentuin open. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur (elke eerste en derde zondag van de maand) bent u welkom om een kijkje te nemen op de prachtige locatie aan de Kapelstraat 20 in Beek en Donk. Buiten die dagen is een bezoek op afspraak mogelijk. Ook wordt het binnenkort weer mogelijk om in groepsverband een workshop te volgen op zaterdagmorgen (vriendengroep/bedrijfsuitje). Deze wordt afgesloten met een lunch. 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.theablok.nl.


Thea in haar atelier
Afbeelding