Afbeelding

Internationaal gezelschap loopt alternatieve Kennedymars

Algemeen

Laarbeek - Al voor het tweede jaar, gedwongen door corona, loopt een groep van 7 lopers vanuit de Leliestraat in Beek en Donk de 80 kilometer van de officiële Kennedymars op eigen initiatief. Aan het einde wacht hen een digitale erkenning.

Zoals gepland komt de groep rond 17.00 uur aan op het eindpunt op de kruising Leliestraat/Margrietstraat. Met confettikanonnen en veel bloemen wordt de lopersgroep welkom geheten na een nacht en dag afzien. Het regent een beetje bij de aankomst, maar de hele buurt is uitgelopen om de groep, geleid door Dounia Ellouz (Beek en Donk) en Patrick Manders (Gemert) te verwelkomen. Ook Ron van de Wetering is van de partij. Dat was een apart iets, want halverwege op zondagochtend was Ron nog gewoon één van de lopers. Helaas moest hij na 70 kilometer afhaken. “Ik kon het echt niet meer volhouden, maar gelukkig werd ik door de begeleiders goed opgevangen en met druivensuiker weer snel op de been gebracht.” Ook de oudste deelnemer van 71, Jos Rooijakkers, heeft de tocht volbracht, al dachten sommigen bij het ochtendgloren, dat hij het niet zou halen.

Internationaal
De Firma Opheij en RVL Mobility hebben de groep gesponsord met hesjes en petjes. De catering is een verhaal apart, want die was evenals vorig jaar in handen van Ria en Mario, ook wel super-Mario genoemd vanwege de kwaliteit van de verzorging. Elke 10 kilometer stond de camper van de twee klaar om de groep op te vangen met eten. “Het achtgangenmenu was voor sommigen de reden om mee te lopen”, vertelt Ria lachend. Chantal van de Burgt liep ook de hele 80 kilometer mee en zij is voor de liefde naar België vertrokken, naar Maaseik. Zij geeft het gezelschap dus internationale allure.

Prestatie
Het weer is tijdens de hele tocht een lastige opponent. Al na 20 kilometer in Mariahout wordt het groepje van zeven lopers overvallen door een stortbui. Dat was het begin van de nacht van zaterdag op zondag. Daarna heeft het nog diverse keren gedrupt, maar het ergste kreeg de groep het te verduren rond 15.00 uur, toen ze ter hoogte van het terrein van voetbalvereniging ASV’33 in Aarle-Rixtel aan de laatste etappe moesten beginnen. “Donkere wolken kondigden het slechte weer al aan en we werden flink nat”, vertelt Dounia. De totale afstand moet precies of meer dan 80 km zijn. Op het laatste moment bleek, dat ze nog nèt niet genoeg hadden gelopen. In plaats van direct naar huis te gaan liep het gezelschap vanaf de Oranjelaan door naar de Muzenlaan om daar om te draaien en richting te zetten naar de Leliestraat. Iedereen stond de verkeerde kant op te kijken, maar gelukkig bracht ook hier de mobiele telefoon uitkomst. Gelukkig en onder de muziek van de Kennedymars doorbrak de groep het gele finishlint. Pas de dag erna was de spanning, maar vooral de inspanning goed voelbaar laat Dounia weten.

Afbeelding
Afbeelding