Afbeelding

Scouting Beek en Donk op kamp

Algemeen

Beek en Donk - De scholen zijn weer begonnen en Scouting Beek en Donk dus ook. Dit doen ze altijd met een gezamenlijk kamp met de hele scoutinggroep. Gelukkig lieten de corona regels dit ook weer toe. 

Op zaterdagochtend verzamelde ze om 9.00 uur bij de blokhut aan de IJsweg. Na een gezamenlijke opening en het laden van de spullen zijn ze vertrokken naar de blokhut van Scouting Oirschot. Daar kwamen ze rond 10.30 uur aan. Hier zijn er groepjes gemaakt waarbij alle leeftijden door elkaar gingen. De ene helft is gaan geocachen en de andere gaan kanoën. Er werden vele schatten gevonden. Sommige dachten er zelfs te zien op de bodem van de rivier en doken uit hun kano. Helaas vonden ze alleen een nat pak. Rond 18.30 uur waren de groepen weer terug en stond er een heerlijke maaltijd klaar die door de kookstaf klaargemaakt is gedurende de dag. Er was verse soep en pasta met tomaten- of roomsaus. De buiken zaten zo vol dat er zelfs geen toetje meer in ging. ’s Avonds werd er natuurlijk nog een kampvuur gemaakt. De oudere speltakken hadden nog niet genoeg gedaan en werden gedropt. En er werd nog tot in de late uurtjes nagepraat over deze dag. 

Na een lekker ontbijt stond op zondag het overvliegen op het programma. De leden die overgingen naar de volgende speltak moesten op diverse manieren een parcours afleggen. Hierbij werd erg veel gelachen en werden de leden hartelijk welkom geheten bij hun nieuwe speltak. Toen was het tijd voor lunch. Hierna werd er gezamenlijk opgeruimd. Rond 14.30 uur waren ze terug op de blokhut en keken ze terug op een zonnig en gezellig weekend. Zij wensen alle leden een heel fijn scoutingjaar toe. Indien u interesse heeft in de scoutinggroep kunt u een kijkje nemen op www.scoutingbeekendonk.nl.