Afbeelding

Kinderboekenweek in de bibliotheek

Algemeen

Laarbeek - Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later. Met het thema ‘Worden wat je wil’ organiseert Bibliotheek De Lage Beemden een aantal leuke activiteiten voor de jeugd.

Van woensdag 6 tot en met zaterdag 16 oktober gaan kinderen op speurtocht in de bibliotheek. Dit kan in alle vestigingen tijdens de bemande openingsuren. Tijdens de speurtocht voor groep 1 t/m 4 maken de speurneuzen kennis met verschillende beroepen. Eén beroep is echter onvindbaar. Kinderen van groep 5 t/m 8 kruipen in de huid van een echte rechercheur en proberen een mysterie op te lossen. Iedereen die de speurtocht of het mysterie weet op te lossen, verdient natuurlijk het vindersloon. Kinderen kunnen de speurtocht zelfstandig, of onder begeleiding van een (groot)ouder, uitvoeren.

KennisFabriek
Vrijdag 15 oktober om 16.00 uur is bevelvoerder Thomas Vromans te gast bij de KennisFabriek in Jeugdcentrum Cendra in Aarle-Rixtel. Thomas is werkzaam bij de vrijwillige brandweer in Laarbeek. Thomas neemt kinderen van 7 t/m 12 jaar mee in de wereld van een brandweerman. Aanmelden is nodig en kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl.

KleuterBieb
In de KleuterBieb beleven kleuters de mooiste verhaaltjes, ze zingen samen of doen een leuke activiteit of spel. De KleuterBieb is voor kinderen van 4 tot 6 jaar en hun (groot)ouders. Er wordt voorgelezen in het thema van de Kinderboekenweek. Op woensdag 6 oktober in Boekel en Beek en Donk van 14.15 tot 15.00 uur en woensdag 13 oktober in Gemert van 15.30 tot 16.15 uur.