Sparta’25 wint uitwedstrijd van NWC

Beek en Donk - Sparta’25 ging in Asten voortvarend van start en in de 2e minuut van de wedstrijd leidde dit al tot een kans voor Daan van Heijnsbergen. Helaas werd zijn schot met de voet gekeerd door de Astense doelman, Gijs Brüsewitz. In het eerste half uur kreeg Sparta’25 de nodige kansen maar die werden niet verzilverd.

Zo schoot Robin Knapp een bal naast het doel en kwam Rick van Heijnsbergen na een listige steekbal van Robbert van Lankveld vrij voor de doelman van NWC. Zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop kon Stan van de Ven vanaf 16 meter uithalen, maar zijn schot werd over de lat getikt. Ook NWC kreeg enkele kansen, maar stuitte telkens op doelman Bram Werdens. Tien minuten voor rust verwerkte hij met een prima redding een schot vanaf links tot corner. Uit die corner werd NWC nogmaals gevaarlijk, maar het schot werd opnieuw door de Sparta’25 keeper onschadelijk gemaakt. Even later kwam Jeroen van Deursen van NWC gevaarlijk op over de linkerkant, maar zijn doelpoging werd door een been van een Sparta’25 verdediger tot corner verwerkt. Het leek erop dat de rust bereikt zou worden met een doelpuntloze stand. Maar in de laatste minuut van de eerste helft werd Daan van Heijnsbergen met een mooie steekpass vrij voor de doelman van NWC gezet. Dit keer wist Daan in de verre hoek het net te vinden: 0-1.

Vrij snel na aanvang van de tweede helft kwam NWC op gelijke hoogte. Een schot van Daan van Gansewinkel werd door Bram Werdens verkeerd beoordeeld en belandde achter hem in het net: 1-1. Het aantal doelkansen in de tweede helft was beduidend minder dan in de eerste 45 minuten. Maar gelukkig kon Sparta’25 de overwinning toch nog naar zich toetrekken. In de 72e minuut werd een verre ingooi van Denzel Hajema door de verdediging van NWC verkeerd ingeschat. Daardoor kon Joost Ankersmit de bal in het doel lopen: 1-2. Ook NWC kreeg nog enkele kansen, maar telkens was het Bram Werdens die de bal wist te keren.

Op zondag 24 oktober is Sparta’25 vrij. Op zondag 31 oktober speelt Sparta’25 thuis tegen Braakhuizen, aanvang 14.30 uur.