Afbeelding

Wijnactie harmonie Sint Caecilia Lieshout/Mariahout

Algemeen

Lieshout/Mariahout - Harmonie Sint Caecilia start op zaterdag 20 november met de jaarlijkse wijnactie in Lieshout en Mariahout. In tegenstelling met het vorig jaar tijdens de coronaperiode, bieden de muzikanten vanaf 10.00 uur huis aan huis de met zorg geselecteerde rode en witte wijn aan voor 6,00 per fles. Ook kunt u gebruik maken van de speciale aanbieding van een doos met zes flessen voor €35,00. De opbrengst komt geheel ten goede aan de verenigingskas.

De wijnactie loopt in Lieshout vanaf 1999 en inmiddels zijn de mensen uit Lieshout en Mariahout er aan gewend dat Sint Caecilia voor de feestdagen haar wijn aanbiedt. Door de intensievere samenwerking met de harmonie O & U uit Beek en Donk is dit succesvolle concept overgenomen en wordt gezamenlijk de wijnen ingekocht. Rond de Kerst en Nieuwjaar, zo denken zij, zal iedereen wel een wijntje drinken. En de weinigen die dat niet doen, doen er goed aan om enkele flessen te kopen en die als cadeau te schenken aan vrienden of bekenden. Immers steunt men daarmee een muziekvereniging die zich elk jaar weer op vele fronten manifesteert. Een harmonie die voor de burgers van de beide kerkdorpen klaarstaat als men daarom vraagt. Zoals u weet zijn de flessen voorzien van een eigen etiket met daarop de Lieshoutse muziekkiosk; voor de liefhebbers een echt collectors item.

Een speciaal samengesteld panel van leden, die de doorsnee smaak van van de Laarbeekse bevolking vertegenwoordigde, heeft ook nu weer enkele wijnen voorgeproefd en met veel zorg daaruit een rode en een witte wijn geselecteerd. De witte wijn die zij geselecteerd hebben is opnieuw een Chardonnay. Dit is een wijn vergelijkbaar met de wijn van 2020, een droge witte wijn. Een wijn met een heldere bleke citroengras kleur. De wijn is fruitig met zijn milde zuren en is de afdronk rond en zacht. De rode wijn is een Merlot, een volle elegant drinkende rode wijn uit Zuid-Frankrijk. De Merlotdruif zorgt voor rondeur en zachtheid. Hij is fruitig, kruidig, en sappig met wat stevigheid. Kortom; een toegankelijke wijn. Verrassend is dat de rode wijn, evenals het voorgaande jaar, wederom door het panel als beste wijn verkozen is uit het aangeboden assortiment tijdens de wijnproefavond.

Deze keuze beveelt het panel van harte bij u aan. U gaat er zeker van genieten en bovendien steunt u met de aankoop een enthousiaste muziekvereniging. Graag zien zij u op zaterdag 20 november.