Afbeelding
Foto: Mark Barten

Gratis oliebollen voor minderbedeelden: ‘Een oliebol lijkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het niet’

Human Interest

Beek en Donk - Een mooie actie voor minderbedeelden, daar geeft DeMooiLaarbeekKrant graag aandacht aan. Oliebollenkraam Meinen van eigenaar Berrie Meinen geeft in samenwerking met Super Sociaal voor de minder bedeelden gratis oliebollen weg.

“De dag voor oud en nieuw (30 december) gaan wij via Super Sociaal van 11.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds gratis oliebollen weggeven aan minderbedeelden”, zo vertelt Berrie. “Als het goed is hebben de minderbedeelde mensen vanuit Super Sociaal inmiddels bonnen gekregen of krijgen zij deze nog. Met die bonnen kunnen ze bij ons een gratis zak oliebollen gaan halen. Hoe groter het gezin, hoe meer bonnen de gezinnen krijgen en hoe meer oliebollen ze dus kunnen gaan halen. Niemand zal wat tekortkomen.”

Bij Berrie zit het hart op de juiste plek en de reden waarom hij dit doet is dan ook duidelijk: “Ik vind dat het kopen van een oliebol helemaal niet zo vanzelfsprekend is, dat meen ik serieus. We hebben allemaal mindere periodes in ons leven gehad en daar kan ik ook over meepraten. Ik ben zelf kermisexploitant en door corona is dat ook minder geweest dan voorheen. Gelukkig heb ik nog steeds wel goed te eten en te drinken, maar er zijn genoeg mensen die dat niet hebben. Zij hebben die euro niet om een oliebol te kunnen kopen, en juist hun wil ik graag een keer iets leuks bezorgen.”

Berrie is niet vreemd met de actie, maar in Laarbeek is de actie wel nieuw. “Oorspronkelijk kom ik uit een dorpje dichtbij Apeldoorn. Daar heb ik de actie al vaker gehouden, maar dan in combinatie met de voedselbank. Inmiddels woon ik al een paar jaar in Laarbeek en met mijn oliebollenkraam sta nu voor het tweede jaar op het Piet van Thielplein in Beek en Donk. Dit jaar wordt het eerste jaar dat de actie hier gehouden wordt.”

Zoals gezegd houdt Oliebollenkraam Meinen de actie in samenwerking met Super Sociaal. Super Sociaal is een non-profit organisatie en zij hebben een rijdende winkel voor de dorpen in Laarbeek. Als u (tijdelijk) te weinig inkomsten hebt om voldoende boodschappen te doen in een reguliere supermarkt, dan bent u bij Super Sociaal aan het juiste adres. In de rijdende winkel zijn de prijzen namelijk beduidend lager dan in een reguliere supermarkt. Iedere week komt de rijdende winkel met 120 producten door Laarbeek. Houdbaar, vers en diepvries, alles is aan boord. Voor meer informatie over Super Sociaal en voor een mogelijkheid om u aan te melden kunt u kijken op www.supersociaal.nl.