Afbeelding

Zanggroep de Halmen kan niet zingen tijdens Kerstmis

Algemeen

Lieshout - Zanggroep de Halmen bleef ook in deze bizarre tijd naar mogelijkheden zoeken om samen te zingen. Heerlijk om samen te ontspannen en daarbij ook nog mooie muziek te maken. 

De kerst is altijd een bijzondere tijd voor het koor. Vorig jaar was het niet mogelijk om tijdens de nachtmis te zingen. De hoop was er dat het dit jaar wel zou kunnen binnen de mogelijkheden van de RIVM-regels. Helaas gooien de recente ontwikkelingen roet in het eten, en kunnen ze de mooie ingestudeerde kerstliederen niet ten gehore brengen tijdens de (nacht)mis. Evenals twee jaar geleden zou ook het blazers kwintet weer van de partij zijn. Het bestuur van Zanggroep de Halmen dankt alle leden, dirigent Bert Muitjens en het blazerskwintet voor hun tomeloze inzet, het mede-organiseren en hun flexibiliteit in de afgelopen periode. Zanggroep de Halmen blijft hoopvol dat in 2022 de Nachtmis weer, als vanouds, omlijst met stemmige kerstliederen en muziek zal plaatsvinden. Hun boodschap: ‘Blijf zuinig op uzelf met aandacht voor elkaar, koester de mooie dingen en houd muziek in uw leven!’.

In het nieuwe jaar wil Zanggroep de Halmen als het kan weer samen gaan zingen. In het nieuwe jaar stopt de pianist echter. Voor het voortbestaan van het koor is muzikale begeleiding onmisbaar. Zanggroep de Halmen zoekt daarom met spoed een (amateur) pianist of gitarist voor dit enthousiaste koor met circa 20 leden uit heel Laarbeek. Het repertoire bestaat uit vlotte nummers, zowel pop als liturgisch. Een kleine vergoeding behoort eventueel tot de mogelijkheden. Wie heeft interesse? Claudia Jongerius geeft met plezier meer informatie. Mail naar: claudiajongerius@gmail.com.