Afbeelding

Uniek sporten met Laarbeek Actief

Algemeen

Laarbeek - Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen. Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Uniek Sporten vindt daarom dat sporten voor iedereen belangrijk is, een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn. Bij Uniek Sporten wordt er gewerkt vanuit regionale samenwerkingsverbanden die het sport aanbod voor mensen met een beperking bevorderen. 

Laarbeek Actief geeft wekelijks in periodes les aan de ORO De Koppel, dit zijn een groep fanatieken deelnemers met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De groep is erg enthousiast om deel te nemen aan de sport- & spelochtenden. Ook organiseren zij maandelijks een activiteit voor de ORO. Zo hebben ze onder andere al tafeltennis, drummen, sport en spel en zwemmen gedaan. Dit organiseren zij maandelijks zodat er een leuke variatie is voor de deelnemers waarbij ze enthousiast blijven aansluiten bij de activiteiten/Lessen

Boksen
Op 17 februari hebben ze een boks-clinic georganiseerd. Hierbij hebben ze gewerkt met een mix van basisschoolkinderen van basisschool ‘t Otterke en mensen met een beperking. Hierbij konden de deelnemers van de ORO aansluiten bij een gymles voor de basisschoolkinderen, waarbij ze mee hebben mogen doen met Olympische Spelen. Ook hebben de deelnemers van de ORO mogen deelnemen aan een boks-clinic die werd verzorgd door Jaccy. Het was heel leuk om deze mix met elkaar te zien. De kinderen maakte veel contact met de deelnemers van ORO en waren echt aan het samenwerken tijdens de les.

Agenda
Er komen ook nog leuke activiteiten aan die zij gaan organiseren. Dit bestaat uit: basketbal, tennis, fitness en nog veel meer leuke activiteiten, zoals o.a. de Buffelrun.