Missieklooster Heilig Bloed.
Missieklooster Heilig Bloed. Foto: Mark Barten

Vijftien kamers beschikbaar voor opvang Oekraïners in Laarbeek in Missieklooster Heilig Bloed

Algemeen

Laarbeek - De oorlog in Oekraïne zorgt voor een stroom van vluchtelingen. De Veiligheidsregio Brabant Zuidoost coördineert de opvang van 2000 vluchtelingen in onze regio. De gemeente Laarbeek neemt naar rato haar verantwoordelijkheid en heeft een voorlopige opvang kunnen regelen in het Missieklooster Heilig Bloed in Aarle-Rixtel. Daar zijn vijftien kamers beschikbaar, waarbij vooral wordt ingestoken op de opvang van moeders met kinderen (er kan dus per kamer een moeder met haar kinderen worden opgevangen). 

De inventarisatie loopt door om verdere opvangmogelijkheden te blijven bekijken. Organisatie, lokale coördinatie regie en uitvoering wordt vanuit de gemeente door een crisisteam georganiseerd.

Particulieren
De gemeente Laarbeek ontvangt ook veel steunbetuigingen uit de gemeenschap. “Het leeft ontzettend. De initiatieven zijn hartverwarmend en toont de betrokkenheid van mensen”, geeft burgemeester Frank van der Meijden aan. “Het vraagt wel om regie van de overheid, mensen moeten het namelijk ook niet onderschatten.” Er zijn namelijk ook particulieren die vluchtelingen opvangen. Om zicht te houden op de totale opvang van vluchtelingen is het verzoek vanuit de gemeente (als u vluchtelingen huisvest) dit te melden bij de gemeente via het algemene telefoonnummer 0492-469700 of per mail aan gemeente@laarbeek.nl .