Afbeelding
Foto: Rob van Kaathoven

Wijn- en bieractie O&U

Algemeen

Beek en Donk - Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning houdt de komende weken de jaarlijkse wijn- en bieractie in Beek en Donk. U bent van hen gewend dat ze daarmee langs de deuren gaan, maar net als vorig jaar vinden zij dat nu niet gepast. Daarom zullen de leden van O&U huis-aan-huis bestelformulieren in de brievenbus doen waarmee zij twee heerlijke wijnen en een speciaalbier aanprijzen.

De wijn- en bieractie loopt in Beek en Donk al vele jaren en inmiddels zijn de mensen uit Beek en Donk eraan gewend dat O&U haar wijn aanbiedt. Door de intensievere samenwerking met harmonie Sint Caecilia uit Lieshout is dit succesvolle concept overgenomen en worden de wijnen gezamenlijk ingekocht. Normaal gesproken is de wijnactie rond de feestdagen. Door corona zijn ze dit jaar wat later, maar velen drinken ook na de feestdagen met regelmaat een lekker wijntje. De weinigen die dat niet doen, doen er goed aan om enkele flessen te kopen en die als cadeau te schenken aan vrienden of bekenden. Immers steunt men daarmee een muziekvereniging die zich elk jaar weer op vele fronten manifesteert. Een harmonie die voor de burgers klaarstaat als men daarom vraagt.

Een speciaal samengesteld panel van leden, die de doorsnee smaak van de Laarbeekse bevolking vertegenwoordigde, heeft ook nu weer enkele wijnen voorgeproefd en met veel zorg daaruit een rode en een witte wijn geselecteerd. De witte wijn is een Chardonnay Vermentino uit de Pays d’Oc van Frankrijk. De wijn heeft een intens frisse en charmante geur van groene appel met tonen van grapefruit en perzik. De Vermentino zorgt voor een licht bloemige toon, waarbij de Chardonnay juist in de smaak een zachte rondeur geeft. De rode wijn uit het Zuid Franse Carcasonne is een blend van Cabernet Sauvignon met Merlot en daarmee typisch Bordeaux, maar geeft in de Languedoc meer zacht-drinkende elegantie voor alledag. De Anker Tripel is een ambachtelijk gebrouwen speciaalbier van hoge gisting. Het aroma heeft een typisch fenolisch gerookte toets en de smaak is bitter, rijk en romig. Deze keuze beveelt het panel van harte bij u aan. U gaat er zeker van genieten en bovendien steunt u met de aankoop een enthousiaste muziekvereniging.

De rode en witte wijn kosten €6,00 per fles en de Anker Tripel €7,00 per fles. Ook kunt u gebruik maken van de speciale aanbieding van een doos met zes flessen voor €35,00. Uw bestelling bezorgt O&U bij u thuis. Voor meer informatie: www.oenu.nl.