Afbeelding
Foto:

NLdoet bij Scouting Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Ook dit jaar heeft Scouting Beek en Donk op zaterdag 12 maart weer meegedaan aan NLdoet. Door mee te doen aan dit soort acties zijn zij als vereniging in staat om het eigen gebouw te onderhouden. 

Om 8.30 uur verzamelde enkele enthousiaste vrijwilligers bij de blokhut. Onder het genot van een bakje koffie en thee met een lekkere koek hebben ze de taken verdeeld en besproken. In teams van twee zijn ze aan de slag gegaan om de keuken en het materialenhok op de eerste verdieping een facelift te geven. Door het plaatsen van een groter fornuis en het verruimen van het werkblad kunnen ze makkelijker een maaltijd bereiden voor de leden, maar wordt de blokhut ook aantrekkelijker voor de verhuur. 

Enkele jaren geleden is de nieuwe speltak Plusscouts ontstaan en zij hebben een nieuw lokaal gemaakt in de blokhut. Eerder moesten ze door het oude materialenhok om er te komen. Door het wijzigen van het materialenhok is de toegang veiliger en benutten ze de ruimte beter. Ook moesten ze op het terrein nog aan de slag. Er waren door de storm wat bomen omgewaaid, dus deze moesten omgezaagd en opgeruimd worden.

Aan het einde van de middag konden ze onder het genot van een koud biertje terug kijken op een succesvolle dag. De scouting wil de vrijwilligers en het Oranjefonds bedankt voor deze mooie dag. Wilt u meer informatie over de vereniging? Dan kunt u kijken op www.scoutingbeekendonk.nl.