Gon Bastiaanse (r)
Gon Bastiaanse (r)

Jaarvergadering Seniorenvereniging Lieshout

Algemeen

Lieshout - Ruim honderd leden van Seniorenvereniging KBO Lieshout zijn dinsdagmiddag 22 maart ondanks het prachtige weer naar het Dorpshuis gekomen voor de algemene jaarvergadering. “Fijn om u te zien zonder maskers”, zo begroet interim voorzitter Toon van de Kerkhof de aanwezigen. “We hopen maar dat ze niet terugkomen.” Het was een zwaar jaar voor de vereniging, zeker voor de vrijwilligers. Activiteiten werden opgestart en moesten op het laatst door de coronamaatregelen weer afgezegd worden. Voor al die vrijwilligers klinkt een hartelijk applaus.

Jubilarissen
Er zijn dit jaar vier zilveren leden. Drie van hen zijn vanwege gezondheidsredenen afwezig. Zij krijgen de oorkonde en bloemen thuis. Wel aanwezig is mevrouw Nelly Gilsing – van de Broek. Al 25 jaar staat ze op de ledenlijst. Vanmiddag ontvangt ze de oorkonde en een bos bloemen.

Twee vrijwilligers, Sybren Boltjes en Wim Verhoeven, stoppen met het werk. Sybren Boltjes heeft in de loop der jaren veel KBO leden geholpen met het invullen van de belastingformulieren. Wim Verhoeven stopt met het voorzitterschap van het seniorenkoor “Vogelenzang”. Het koor kan wel wat nieuwe leden gebruiken. De slogan van het koor is: als je kunt praten, kun je ook zingen. Dus wordt iedereen uitgenodigd om eens te komen luisteren bij een repetitie. Theo Pardoel blijft wel in het bestuur maar heeft het penningmeesterschap overgedragen aan Gerard Goos.

Vrijwilliger van het jaar
Vrijwilliger van het jaar is mevrouw Gon Bastiaanse geworden. Zij heeft in de afgelopen jaar 8000 mutsjes gebreid voor het Nationaal Ouderenfonds. “Ik vond het altijd leuk om te doen”, vertelt Gon. Haar inzet heeft veel ouderen een mooie kerst bezorgd. KBO Lieshout kan elk jaar 15 mensen uitnodigen. “Volgend jaar stopt de campagne. Dat is wel heel jammer.” Voor haar zijn het beeldje ‘Dank’ van Corry Ammerlaan – van Niekerk, een oorkonde en bloemen. Een bijzonder compliment is er voor Nelly de Groot – Cooijmans. Zij was jarenlang secretaris van de vereniging. De heer Wim Fijten van het KBO hoofdbestuur is speciaal afgereisd naar Lieshout om haar de zilveren speld met goud op te spelden en de oorkonde te overhandigen.

Rondvraag
Een van de rondvragen was of het bestuur van KBO Lieshout een standpunt had ten aanzien van de plannen op de Heuvel. Toon van de Kerkhof legt uit waarom het bestuur er voor heeft gekozen om daar geen standpunt over te hebben. De meningen over dit punt zijn nogal verdeeld. En daar moet iedereen vrij in kunnen zijn, vindt de voorzitter. “We zijn wel met de gemeente in overleg over woningen, wat voor voorzieningen ze moeten hebben, maar niet waar ze moeten komen.”

Na de pauze zorgt ‘Un bietje Brabants’ voor gezellige muziek.

Nelly Gilsing – van de Broek met interim voorzitter Toon van de Kerkhof