Nelly de Groot met Wim Fijten, bestuurslid KBO Brabant
Nelly de Groot met Wim Fijten, bestuurslid KBO Brabant

Huldigingen bij Seniorenvereniging Lieshout

Algemeen

Lieshout - Tijdens de jaarvergadering van Seniorenvereniging KBO Lieshout werden twee bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet. Beide zijn jarenlang op veel fronten actief geweest, zowel in het bestuur, als bij een groot aantal activiteiten. 

Nelly de Groot
“Ik had al iemand gezien die ik niet kende”, lacht Nelly de Groot als de voorzitter van KBO Lieshout de aanwezigheid aankondigt van de heer Wim Fijten, lid van het bestuur van KBO Brabant. Hij is speciaal voor Nelly afgereisd naar Lieshout. Om haar de zilveren speld met goud op te spelden en de oorkonde te overhandigen.

Nelly de Groot is sinds 2008 secretaris geweest van de Lieshoutse Seniorenvereniging. Onlangs heeft ze de functie overgedragen aan Nettie van Straten – van Hoof. Nelly was ook secretaris van de Kring Laarbeek en de Seniorenraad. Zij is coördinator van de leesclub, als lid van de schrijfgroep werkte ze mee aan diverse boekjes. Nelly is secretaris van KBO koor Vogelenzang, is lid van de reiscommissie, regelt de wekelijkse inloop, is redacteur van het Prikbord, en doet mee met de fietsclub. Al die functies doet Nelly met een enorme toewijding. Interimvoorzitter Toon van de Kerkhof zwaait haar daarom verdiende lof toe. “Nelly loopt over van energie, een altijd draaiende dynamo, altijd aardig en met een luisterend oor.” 

Theo Pardoel
“Als je absoluut geen lid wil worden van de KBO, moet je zorgen dat je Theo niet tegenkomt. Je kan er misschien vijf keer onderuit komen, maar de zesde keer ben je erbij.” De nieuwe penningmeester Gerard Goos krijgt met deze woorden de volle instemming van de aanwezige leden op deze jaarvergadering. Sinds 2001 beheert Theo Pardoel de penningen van de Lieshoutse Seniorenvereniging. En dat doet hij heel zorgvuldig. Toon van de Kerkhof maakt dat als voorzitter mee. “Als we alles al helemaal hebben uitgeknepen, dan zegt Theo: ‘Het kan nog wel goedkoper’.” De lijfspreuk van Theo was dan ook: ’t Mag niks kosten. Gerard Goos overhandigt hem niettemin een cadeau. “Jouw bijdrage aan de vereniging staat buiten kijf. Ik ben blij dat je beschikbaar blijft voor allerlei activiteiten. Want wij kunnen niet zonder jou en jij kunt de KBO niet missen.”

Theo Pardoel