Een jong Oekraïens meisje speelt een stukje op de piano onder het toeziend oog van haar landgenoten, de burgemeester en Zr. Marie Benedicte
Een jong Oekraïens meisje speelt een stukje op de piano onder het toeziend oog van haar landgenoten, de burgemeester en Zr. Marie Benedicte Foto: Mark Barten
VIDEO

“We zijn nu op een veilige plaats”

Algemeen Video's

Burgemeester in gesprek met Oekraïense vluchtelingen in Missieklooster Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel – Burgemeester Frank van der Meijden ging woensdagmiddag 30 maart in gesprek met Overste Zuster Marie Benedicte en de Oekraïense vluchtelingen in het Missieklooster Heilig Bloed te Aarle-Rixtel.

De zusters vinden het fijn dat ze opvang kunnen bieden aan de vluchtelingen en waarderen de goede hulp vanuit de gemeente Laarbeek, LEV Groep en vrijwilligers, zo vertelt Zr. Marie Benedicte.

Tekst gaat verder onder de video.


Na dit tafelgesprek worden de burgemeester en aanwezige media meegenomen naar het vertrek van de Oekraïense vluchtelingen. Zij zijn bijeengekomen in een centrale ontmoetingsruimte en vormen inmiddels een hechte groep. Een aantal van hen volgt inmiddels Engelse les, zo vertelt de enige Engelssprekende dame. Zij treedt op als tolk voor de groep. Ze vertelt dat bijna alle mannen in Oekraïne zijn achtergebleven, om te vechten voor de vrijheid van het volk. Ze zijn de zusters enorm dankbaar voor alle aandacht en zorg. “We zitten nu zonder onze eigen huizen, maar deze plek voelt nu als thuis voor ons. We zijn op een veilige plaats.”

Lees het complete artikel in DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 7 april.