Afbeelding
Foto: Wim van den Broek

Proces leefbaarheid Artex opgestart met klankbordgroep

Algemeen

Aarle-Rixtel - Al enige tijd zijn er zorgen en vragen over de gezondheid en veiligheid in de omgeving rondom Artex in Aarle-Rixtel. Deze vragen leven bij omwonenden, maar ook bij de gemeente Laarbeek. De gemeenteraad heeft in oktober 2021 een motie aangenomen in dit kader. Om vragen te beantwoorden, meer duidelijkheid te krijgen over de situatie e´n uitvoering te geven aan de motie, is een klankbordgroep opgezet. Deze klankbordgroep kwam deze week voor de eerste keer bij elkaar.

Tijdens een bijeenkomst met de buurt in februari 2022 hebben we buurtbewoners gevraagd om mee te denken over de leefbaarheid rondom Artex. Welke stappen zouden helpen om overlast of zorgen te verminderen? Mensen konden zich die avond aanmelden voor de Klankbordgroep Leefbaarheid Artex. Gelukkig is dit gebeurd zodat we de Klankbordgroep kunnen opstarten. De Klankbordgroep bestaat uit enkele omwonenden (vertegenwoordigers vanuit de buurt), de gemeente Laarbeek en Artex. Samen zetten we ons in voor de leefbaarheid rondom Artex.

Eerste bijeenkomst
Tijdens de eerste bijeenkomst hebben we met name afspraken gemaakt over rollen en verantwoordelijkheden en de inrichting van het proces. Ook hebben we samen uitgesproken welke verwachtingen er leven. We hebben daarnaast gesproken over de volgende bijeenkomsten, en welke thema’s er aan de orde moeten komen.

Om het proces goed te laten verlopen gaan de partijen samen op zoek naar een (onafhankelijke) procesbegeleider. Zodra deze gevonden is vervolgen we het proces.