Afbeelding

Uniek Sporten de Peel en BrabantSport Fonds verwezenlijken sportdromen

Algemeen

Laarbeek - Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden het lastig om die te realiseren. Uniek Sporten de Peel laat met steun van het BrabantSport Fonds nu vijf sportdromen in deze regio in vervulling gaan.

Gisteren heeft Monika Slaets-Sonneveldt, ambassadeur van Uniek Sporten de Peel, samen met de beweegcoaches van de verschillende Peel gemeenten Sportdromen uitgereikt. Voor velen een enorme verrassing, wat voor blije gezichten zorgde! Heb jij ook een sportdroom? Maar weet niet goed hoe je deze kan realiseren? Stuur Uniek Sporten de Peel dan een bericht, want zij denken graag met je mee.

Een van de winnaars is Sandra. Jurylid Monika Slaets, wethouder sport gemeente Laarbeek, vertelt: “We hebben gekozen om de droom van Sandra uit te laten komen. Sandra laat zich door haar beperkingen niet tegenhouden om haar droom om aan de top van de aangepaste dressuursport mee te draaien daadwerkelijk uit te laten komen. Haar inzet en doorzettingsvermogen zijn enorm groot waardoor zij boven verwachting presteert. Hierdoor laat ze aan zichzelf, maar ook aan anderen, zien dat er ondanks dat je een beperking hebt je veel meer kan dan je in eerste instantie zou denken. En dat is mooi, want bewegen maakt mensen fitter en gelukkiger en zorgt voor meer sociale contacten.”

Hulp nodig bij het vinden van een sport?
Lisanne van der Veen, beweegcoach Uniek Sporten de Peel: “Ook andere mensen met een beperking of aandoening, die graag willen sporten of bewegen, maar daarbij drempels ervaren, kunnen uiteraard contact met ons opnemen.” Iedere gemeente heeft een eigen beweegcoach Uniek Sporten, die mensen met een beperking of aandoening gratis ondersteunt bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Deze beweegcoach kan ook ondersteunen bij het regelen van financiën, sporthulpmiddelen of een sportmaatje. Meer informatie over het aangepaste sportaanbod in de regio en de beweegcoaches is te vinden op www.unieksportenbrabant.nl.