Willemien Biemans-Migchels
Willemien Biemans-Migchels Foto: Joost Duppen

Lintjesregen in Laarbeek; vijfde onderscheiding voor Willemien Biemans-Migchels

Algemeen Koningsdag

Laarbeek - In de gemeente Laarbeek worden vandaag (dinsdag 26 april) de Koninklijke onderscheidingen uitgereikt middels de lintjesregen. DeMooiLaarbeekKrant is bij iedere uitreiking aanwezig met redacteur en fotograaf.

Willemien Biemans-Migchels uit Mariahout, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Willemien Biemans-Migchels zet zich al ruim 32 jaar in voor kwetsbare inwoners en kinderen in Mariahout en Lieshout. Ze is al sinds 1989 zeer betrokken bij de Zonnebloem in Mariahout. Ze was 9 jaar bestuurslid en de laatste 15 jaar voorzitter van de activiteitencommissie. Willemien Biemans-Migchels wordt omschreven als drijvende kracht achter activiteiten zoals bingo-, kaart- en ontspanningsmiddagen en is befaamd als het gaat om creamiddagen waarbij de mooiste creaties mee naar huis gaan. Voor haar vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem ontving zij in 2014 de Vrijwilligerspenning Laarbeek bij haar afscheid als bestuurslid van de Zonnebloem afdeling Mariahout. 

Willemien Biemans-Migchels ging als collectant langs de deuren voor de Zonnebloem en de Maag Lever Darm Stichting (1993-2006). Zij bezoekt voor de Zonnebloem en LEV groep diverse ouderen. Daarnaast was en is zij al vanaf 1995 een zorgzame mantelzorger voor verschillende familieleden. Ook verricht Willemien Biemans-Migchels sinds 1993 vrijwilligersactiviteiten bij woonzorglocatie Franciscushof Lieshout. Zij zette zich in voor de kerststalwerkgroep Mariahout (1999-2007), basisschool De Sprankel (2011-2014) en als verkeersbrigadier (1983-1990). Van 1995-2005 was ze organisator van de jaarlijkse Roefeldag in Mariahout, waarbij kinderen kennis maken met diverse beroepen in de gemeente.

De Avondvierdaagse kan al sinds 2012 op haar inzet rekenen en ze ruimt als sinds 2006 zesmaal per jaar zwerfvuil op in Mariahout en in de natuur.

Tekst gaat verder onder de video


Erik van Duppen uit Aarle-Rixtel, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Erik van Duppen zet zich al minimaal 44 jaar in voor de voetbalsport en voor andere verenigingen. Hij doet dit met veel enthousiasme. Vanaf 1997 is hij vrijwilliger van voetbalvereniging RKSV Mulo (inmiddels SV De Braak) in Helmond, waar hij van 2005 tot 2020 bestuurslid was en tevens voorzitter van de seniorencommissie. Ook was hij elftalleider en scheidsrechter. Daarnaast verricht hij tot op de dag van vandaag onderhoudswerkzaamheden en is hij onder andere lid van de accommodatiecommissie.

Van 1992 tot 1999 was Erik van Duppen lid van de vrijwillige brandweer in Aarle-Rixtel. Hij heeft ook in het bestuur van de personeelsvereniging van de vrijwillige brandweer gezeten en zorgde daar voor meer betrokkenheid van de gezinnen van de brandweerlieden.

Voor OBS De Driehoek in Aarle-Rixtel verrichte hij in de jaren 90 gedurende 7 jaar veel onderhouds- en kluswerkzaamheden en begeleidde hij de wekelijkse creamiddag. Al vanaf 1994 is Erik van Duppen als vrijwilliger actief bij Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat. Hij is lid van de Hoge Raad en treedt op als tonprater.

Paul Silvis uit Lieshout, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Paul Silvis zet zich al ruim 28 jaar in voor diverse verenigingen en stichtingen, met name in Zuidoost Brabant. Hij kan worden omschreven als iemand met veel financiële deskundigheid, die hij breed en onbaatzuchtig inzet voor de maatschappij. Hij is president, penningmeester en secretaris van de Lionsclub in Nuenen en is lid van diverse fondsenwervende commissies. Ook is hij penningmeester en secretaris van District Lions CO, onderdeel van Lions Nederland. Als vrijwilliger verzorgt de heer Silvis al 26 jaar het jaarlijkse financiële overzicht voor Stichting Fonds de Haas, een ondersteuningsfonds uit Haarlem dat een bijdrage levert aan diverse sociale doelen. Daarnaast zet de heer Silvis zich sinds 2012 intensief in voor stichting Van Gogh Village Nuenen, sinds 2015 voor de stichting Van Gogh Experience Nuenen en sinds 2015 voor stichting Inloophuis De Eik in Eindhoven. Als medeoprichter en penningmeester is hij sinds 2009 actief bij Stichting Innovatie Project Nuenen en Kredietunie Brabant (KUB) en als medeoprichter bij de koepelorganisatie Vereniging van Samenwerkende Kredietunies (VSK).
Paul Silvis was toezichthouder in de Raad van Commissarissen van Woonstichting ’t thuis in Eindhoven (2009-2017) en lid en voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Land van Horne in Weert (2013-2020).

Ada van der Horst-Klijnen uit Beek en Donk, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Ada van der Horst-Klijnen is een zeer betrokken en zorgzame vrijwilliger in haar woonplaats Beek en Donk. Al ruim 20 jaar zet ze zich intensief in als mantelzorger voor familieleden en als vrijwilliger bij diverse instanties. Dat doet ze altijd met veel aandacht voor de ander en met veel passie. In mei 2021 vierde Ada van der Horst-Klijnen haar 12,5-jarig jubileum als gastvrouw bij Hospice de Populier in Beek en Donk, waar ze bezoekers opvangt en steun biedt en zorgt voor de warme maaltijden.

Gedurende de tijd dat haar kinderen op basisschool De Raagten zaten in de jaren 90, ondersteunde Ada van der Horst-Klijnen bij de peuterspeelzaal. Ook was zij klassenouder, organiseerde en begeleidde zij diverse activiteiten en was zij lid van de ouderraad en medezeggenschapsraad. Vanaf 2002 was ze gedurende 10 jaar actief bij de receptie van verzorgingstehuis De Regt en was ze 5 jaar ondersteuner van diverse eenzame ouderen. Ook maakte en bezorgde ze welkomstpakketten voor nieuwe inwoners en was ze bestuurslid en meewerkend vrijwilliger bij Stichting Kledingbank Laarbeek.

Hans Verhoeven uit Aarle-Rixtel, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Hans Verhoeven is al 45 jaar een vrijwilliger pur sang. Hij zet zich breed in voor de samenleving en voor vele verenigingen en staat altijd voor iedereen klaar. Gedurende 27 jaar is Hans Verhoeven lid geweest van de vrijwillige brandweer in Laarbeek, post Aarle-Rixtel, waar hij ook 15 jaar bestuurslid was van de personeelsvereniging. Hij was ook bestuurslid van de personeelsvereniging van het Commandorij College in Gemert, waar hij 41 jaar werkte. Hier organiseerde hij verschillende activiteiten zoals Sinterklaasfeesten voor de kinderen van medewerkers, personeelsuitjes, jubilea van collega’s, kerst- en nieuwjaarsbijeenkomsten. Hij is al sinds 1972 organisator van het jaarlijkse ‘zeilkamp Loosdrecht’ voor de Vatabieren (oude Hofkapel van vroeger).

Hij was penningmeester bij tafeltennisvereniging ATTC’77 (1978-1980) en voorzitter van Judoclub Aarle-Rixtel (1996-2000). Ook was hij als voorzitter verbonden aan watersportvereniging De Zandmeren in Kerkdriel (2006-2010). 

De heer Verhoeven is sinds 1978 (bestuurs)lid van het Pleincomité Blauwe Schutplein, waarvoor hij de jaarlijkse buurtactiviteiten organiseert, zorgt voor groenonderhoud en de buurtpreventie coördineert. Sinds 2001 is hij vrijwilliger bij Stichting Cendra Tienerwerk Aarle-Rixtel als barmedewerker en ondersteuning van de penningmeester. Op muzikaal vlak is Hans Verhoeven betrokken bij de Wim Beeren Jazz Society als vrijwilliger, medeoprichter en penningmeester. Ook zet hij zich sinds 2012 in voor Muziekvereniging Muzikale, waarbij hij lid is van diverse commissies, muziekreizen organiseerde en zich inzet als licht- en geluidstechnicus. Deze laatste taak vervulde hij ook als vrijwilliger bij Stichting Openlucht Theater Mariahout van 2013-2016. Ten slotte is Hans Verhoeven sinds 2013 vrijwilliger voor Stichting AED-Alert Laarbeek, sinds 2019 voor zorgorganisatie Perron 15 en rijdt hij sinds 2019 op de Buurtbus Laarbeek.

Erik van Duppen
Paul Silvis
Ada van der Horst-Klijnen
Hans Verhoeven