Afbeelding

Mariaviering Lourdesgrot Mariahout

Algemeen

Mariahout – Maria wordt vereerd op vele plaatsen over heel de wereld. In Lourdes of bij de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch. In Handel of Ommel, maar ook in Mariahout wordt Maria in de Onze Lieve vrouw van Lourdesgrot geëerd. Jaarlijks wordt deze grot door ruim 35.000 mensen bezocht. Sinds de bouw van deze grot is Mariahout uitgegroeid tot een ware bedevaartsplaats.

In 1932 werd de parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes gesticht. Al direct bij de bouw van de kerk ontstond het plan om een kopie van de grot in Lourdes bij de kerk te realiseren. Snel na de bouw van de kerk kon deze grot in 1935 ingezegend worden. Vrijwel meteen kwamen de eerste bezoekers naar deze plek om bij Maria te bidden, dankbaarheid te uiten, hun noden neer te leggen en steun te vragen voor moeilijke momenten en tijden. 

Door de coronapandemie is de meimaandviering de afgelopen twee jaar niet door kunnen gaan. Dit jaar willen ze de oude traditie in ere herstellen met een Eucharistieviering op zaterdag 7 mei om 18.30 uur. Deze Mariaviering vindt bij goed weer uiteraard plaats bij de Lourdesgrot. U bent van harte welkom.