Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Koninklijke Harmonie O&U viert en feliciteert met muziek

Algemeen

Beek en Donk - Deze week klinkt er muziek door de straten van Beek en Donk. Marsmuziek wel te verstaan, want Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning maakt twee keer een rondwandeling om feestelijke gebeurtenissen te vieren. 

Na twee jaar Koningsdag online te hebben moeten vieren, kon deze dag gelukkig weer zoals vanouds plaatsvinden. O&U was erbij om de gedecoreerden uit de gemeente Laarbeek op muzikale wijze te feliciteren tijdens hun feestelijke bijeenkomst in Muziekcentrum Het Anker. Daarna volgde een rondwandeling door een deel van het dorp om ook de inwoners van Beek en Donk muzikaal te groeten.

Op zondag 1 mei trappen de muzikanten van O&U de dag al heel vroeg in de ochtend af. De eerste zondag van mei betekent de dag van het dauwtrappen. Voor de lezers die de traditie van het dauwtrappen niet kennen, een korte geschiedenisles: het dauwtrappen als viering zou zijn oorsprong hebben als volksgeloof om de heropleving van de natuur te eren. O&U koestert deze traditie met een rondwandeling en doet dat dit jaar samen met het gilde St. Leonardus (in de volksmond ook wel ‘De Rooi Skut’ genoemd) vanwege een bijzondere reden. Het gilde viert dit jaar haar 600-jarig bestaan. Daar hoort natuurlijk een felicitatie bij in de vorm van een samenwerking tussen beide verenigingen. Het clubgebouw van het gilde op de Zwinkelweg is het vertrek- en eindpunt van de rondwandeling, waar na afloop ook een gezamenlijk ontbijt zal plaatsvinden. O&U hoopt u op 1 mei in alle vroegte te mogen ontmoeten vanuit de slaapkamerramen of voor de deuren.