Afbeelding

Tentoonstelling ‘t Hof van Liessent

Algemeen

Lieshout - Heemkundekring ‘t Hof van Liessent heeft weer een tentoonstelling in het Dorpshuis en in de Heemkamer. De tentoonstelling is te zien tijdens de openingstijden van het Dorpshuis en de Heemkamer is open op dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur en op woensdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Onlangs hebben ze van Marijke Coolen, via Anny Bennenbroek, heel veel mooie fotoalbums en losse foto’s gekregen. Ze vonden het jammer om die meteen in het archief op te bergen. Dus hebben ze heel veel foto’s in het Dorpshuis in de gang en in de vitrines opgehangen, onder de titel: ‘Toen was geluk heel gewoon, en toen was de zorg nog heel gewoon’. Prachtige foto’s waarvan sommige data onbekend zijn, maar er hangen ook foto’s tussen uit 1996. Best de moeite waard om eens een kijkje te nemen, want bij de Heemkundekring zijn niet alle namen bekend. Misschien ziet u nog ‘oude’ bekende.

In de Heemkamer is ook een tentoonstelling uit de oude tijd: ‘Toen was roken nog heel gewoon’ met allerlei, pakjes tabak, sigaretten en sigaren. Op slot van rekening stonden die vroeger bij iedereen op tafel bij een verjaardag. Voorouders werden oud met een borreltje, sigaar, sigaret, en opa’s rookten ook nog een pijp. Heel vertrouwd allemaal!