Afbeelding

Expositie De Goede Hoop in Het Heemhuis

Algemeen

Aarle-Rixtel - Harmonie De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel gaat in 2024, het jaar waarin de vereniging het 150-jarig bestaan viert, een expositie houden in Het Heemhuis. Het archief van de jubilerende club is goed op orde en de werkgroep die met de voorbereidingen bezig is verwacht veel moois te kunnen laten zien. Maar ongetwijfeld is er ook bij dorpsbewoners of bij oud-leden bijvoorbeeld nog van alles te vinden dat met De Goede Hoop te maken heeft.

De vereniging zou erg graag in contact komen met mensen die denken ‘Ik heb nog wel wat’. Te denken valt aan foto’s, film- of geluidsopnamen, uniformen, oude koffertjes, sterke verhalen. Over concerten of straatoptredens, feestelijke gelegenheden met muzikale ondersteuning, oudpapieracties, het rad van avontuur, midzomermuziekavonden, concoursen of de Bloasbier-rondtocht op de platte kar.

Uit de oude doos
Hierbij een prachtig plaatje uit het archief. De jongedame op de foto is Jeanne van den Broek (tegenwoordig Jeanne Gijsbers - van den Broek). Zij was eind jaren zestig tambour-maître van de drumband. In die tijd, waarin dames nog niet zo talrijk vertegenwoordigd waren in de slagwerkwereld, steelt de club de show op menig evenement met deze prachtige verschijning ‘op kop’.

Op zoek
Harmonieleden Marleen Hegeman-Swinkels en Mandy Prinsen zijn erg benieuwd of deze oproep verrassende dingen oplevert: “Met het noemen zo van verschillende oude clubactiviteiten wordt er vast weer een collectief geheugen aangeboord. Hou die verhalen even vast en deel ze met ons. Wij horen ze graag! Of pak weer eens uw oude fotoalbums uit de kast en zoek daarin naar mooie plaatjes die verband houden met Harmonie De Goede Hoop. Die kunnen we kopiëren of inscannen. Mocht u materialen aan ons willen uitlenen, dan zorgen we er altijd voor dat het weer bij u terugkomt.”

Wie denkt iets te kunnen bijdragen aan de expositie, kan een berichtje mailen aan swinkelsmarleen@gmail.com of mjmprinsen@onsbrabantnet.nl.