Afbeelding

Spannende partijen bij DOT Schaak

Algemeen Sport

Beek en Donk - Aloys en Jan stapten met vastberaden blikken achter het schaakbord. De zetten volgde elkaar snel op, maar na 17 zetten leek het erop dat beide spelers het wel geloofde en kwamen ze een remise overeen.

Harrie en Chris daarentegen gingen voor een gevecht van epische proporties. De stukken werden wild en chaotisch heen en weer geschoven, maar uiteindelijk wist Harrie de overhand te krijgen. In een zee van mogelijkheden wist hij de juiste combinatie te vinden en ging met de overwinning naar huis, terwijl Chris zijn stelling met lege handen achterliet.

Peter en Johnny hadden beiden hun zinnen gezet op de overwinning. Ondanks dat Johnny aanvankelijk een paar pionnen voor stond, liet Peter zich niet zo gemakkelijk verslaan. Uiteindelijk bereikten ze een lopereindspel met ongelijke kleur, waarin Peter erin slaagde enkele pionnetjes terug te snoepen. Met de stelling in evenwicht, besloten ze tot een vreedzame remise.

Chris van der AA en Willy stonden tegenover elkaar in een spannend schaakduel. Beide spelers dreigden op tegenovergestelde vleugels van het bord. Het was een race tegen de klok en een strijd om de koning. Uiteindelijk was het Chris die net iets eerder de beslissende zet vond en Willy mat zette.

Ferrie en André namen plaats aan het schaakbord met een opmerkelijke onevenwichtigheid in materiaal. Ferrie slaagde erin om de betere stukken over te houden en manoeuvreerde ze meesterlijk naar de f-lijn. Deze beslissende zet bracht André in een benarde positie, en met weinig opties over, gaf hij op.

De langste en meest uitputtende partij van de avond vond plaats tussen Zjon en Frans. Frans hield met een pionnetje minder lang stand. Hij weerde zich bewonderenswaardig, maar een onnauwkeurige paardzet bracht zijn stelling in gevaar. Met beide spelers nog maar een paar minuten op de klok, was het Frans die moest buigen en de overwinning aan Zjon liet. De avond eindigde met een zucht van opluchting en een triomfantelijke glimlach voor Zjon.