Speeltuin Strijp
Speeltuin Strijp Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Nieuwe Speeltuin Julianalaan in Aarle-Rixtel

Algemeen

Aarle-Rixtel - Stichting Speeltuin Aarle-Rixtel is bezig met een nieuw project. Na de realisatie van de speeltuinen Strijp, de Lijster en Terlingenplein richten ze zich nu op de vernieuwing van de speeltuin aan de Julianalaan in Aarle-Rixtel. 

De verwachting is dat deze speeltuin in het voorjaar van 2024 geopend wordt. Samen met de werkgroep, bestaande uit betrokken buurtbewoners, zal er invulling gegeven worden aan deze locatie. Het doel is om een divers en aantrekkelijk speelgebied te creëren waarbij de wensen van de kinderen, ouders en buurtbewoners centraal staat. 

Van jong tot oud
Wat deze nieuwe speeltuin zo bijzonder maakt is de veelzijdigheid. De stichting en de werkgroep hebben plannen om een scala aan activiteiten en speeltoestellen aan te bieden, gericht op zowel jonge kinderen als tieners. Een opvallend kenmerk zal een klimparcours zijn, dat begint met vriendelijke uitdagingen voor de kleintjes en geleidelijk overgaat in meer uitdagende elementen voor de oudere kinderen.

Sport, spel en fantasie
De wensen van de lokale jeugd zijn ook in acht genomen. Uit een onderzoek verricht door Laarbeek Actief kwam naar voren dat veel jongeren graag calisthenics en outdoor gymtoestellen in de nieuwe speeltuin willen zien. Voor jongere kinderen ligt de nadruk op het stimuleren van hun creativiteit.

Informatieavond
Ben je benieuwd naar de plannen? Heb je ideeën of suggesties om bij te dragen? Op 23 oktober om 19.00 uur wordt in De Couwenbergh een informatieavond gehouden. Stichting Speelplezier Aarle-Rixtel en de werkgroep zullen het huidige plan presenteren en zijn geïnteresseerd in jouw feedback. Deze input zal helpen bij het creëren van een speeltuin die aansluit bij de behoeften van de buurtbewoners, ouders en hun kinderen. Kinderen zijn dus ook van harte welkom!

Een speeltuin voor en door de buurt
De stichting en de werkgroep streven naar een speeltuin die niet alleen door de buurt wordt gewaardeerd, maar ook door de buurt is gevormd. Jouw betrokkenheid en participatie zijn daarom erg waardevol om deze visie te realiseren. Samen kan er iets prachtigs gecreëerd worden waar kinderen van alle leeftijden en hun families van kunnen genieten.

Noteer 23 oktober, 19.00 uur in De Couwenbergh, in je agenda en denk mee over de toekomst van deze speeltuin.