Afbeelding

Teun van Wetten schittert tijdens D-examen

Algemeen

Aarle-Rixtel - De zaal van café zaal Bij van Dijk in Aarle-Rixtel vulde zicht op 14 november met enorm veel belangstellenden. Teun van Wetten, lid van harmonie De Goede Hoop, schitterde namelijk op deze avond tijdens zijn D-examen en liet het publiek versteld staan.

Het D-examen is het hoogst haalbare examen voor een amateurmuzikant. Onderdeel van het examen is een openbaar concert waarin de examenkandidaat een aantal (solo)stukken laat horen. Het optreden begon met een hartelijk welkom aan het publiek en de examencommissie, waarna Teun zijn examen opende met ‘The Green Hill’ van Bert Appermont. Een meesterwerk doordrenkt met lyrische melodieën, virtuoze loopjes en kleurrijke tutti’s, geïnspireerd op Keltische muziek. Daarop volgde het stuk ‘Carrickfergus’, een prachtig Iers volkslied, met harmonieuze begeleiding van het orkest. Teun sloot zijn betoverende optreden af met ‘Grandfather’s Clock’, een meeslepend stuk vol technische hoogstandjes, perfect begeleid door pianiste Yara Slegers.

Wachten op de uitslag
De spanning steeg terwijl de examencommissie zich terugtrok voor beraad, maar de verlossende woorden waren het wachten waard. Teun slaagde met een indrukwekkende 9,5 met lof! Harmonie De Goede Hoop feliciteert Teun met het welverdiende en prachtige resultaat.