Afbeelding

Bach en meer door Ensemble Duodecima

Algemeen

Laarbeek/Boerdonk/Bakel - Ensemble Duodecima is een barokstrijkorkest met klavecimbel. Sinds 2004 spelen vijftien enthousiaste amateur musici repertoire uit de barokperiode. Dit jaar heeft Jacqueline Wezenberg na vele succesvolle jaren het ‘stokje’ overgedragen aan Thom Koldenhof, klavecinist van het ensemble.

De leden van het ensemble repeteren om de week in Lieshout, maar komen uit Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout, Helmond, Mierlo, Sint-Oedenrode, Eindhoven en Leende. (Barok)strijkers zijn altijd welkom om mee te spelen. Op zaterdag 9 december om 19.30 uur hebben zij een concert in de Sint Servatius kerk in Boerdonk en op zondag 10 december om 15.00 uur in de Sint Willibrorduskerk in Bakel. In het concert kunt u stukken horen van J.S. Bach, T. Albinoni, H. Purcell en G. Werner. Van J.S. Bach wordt de orkestsuite nr. 3 gespeeld met het bekende Air en van dezelfde componist zal Thom als solist optreden bij het klavierconcert in f klein. Het concert is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Ensemble Duodecima speelt voornamelijk muziek uit de barokperiode, werken van componisten uit de periode 1650 tot 1750. In het voorjaar 2024 zal het ensemble repertoire gaan spelen van Franse Barokcomponisten zoals Rameau en Lully. Op verzoek kan Ensemble Duodecima koren en solisten begeleiden, maar wil ook graag bewoners in zorgcentra een fijne middag bezorgen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.ensembleduodecima.nl.