Afbeelding
Foto:

Dorpsplatform volop in beweging

Algemeen

Aarle-Rixtel - Tijdens de maandelijkse vergadering van het Dorpsplatform was het verheugend te constateren dat weer twee nieuwe mensen een deel van hun tijd willen investeren voor de gemeenschap van Aarle-Rixtel. Daarmee heeft het bestuur nu de maximale bezetting van dertien personen, die allen in werkgroepen hun steentje bijdragen.

De vergadering ging verder met de mededeling over de bijeenkomst over de Kerkenvisie, die weinig nieuws kende. De situatie rond de Laarbeekse kerken blijft zorglijk en hoop op verbetering is er (nog) niet. De in de notulen genoemde bouwactiviteit aan de Heindertweg riep de vraag op over wat er nu precies gebouwd gaat worden: huur- of koopwoningen. Hierover wordt navraag gedaan bij de gemeente.

Uit de werkgroep Verkeer kwam de mededeling dat de plannen voor het Kerkplein woensdag 8 mei ter inzage liggen. Op 21 mei is er een bijeenkomst met gemeente, dorpsraden en betreffend adviesbureau over het Snelfietspad. Er is contact geweest met de gemeente over de aanpassingen van de verkeerssituatie rond de scholen. Er gaat hierover gesproken worden met omwonenden, OJA en de scholen om toch al met de herinrichting van de Schoolstraat te kunnen beginnen. De Heindertweg zal volgen nadat de nieuwbouw gerealiseerd is. Verder werden er grote zorgen geuit over de situatie bij de brug met name de kruising van Havenweg met Albers Pistoriusstraat. Ook de situatie op de Helmondseweg (50 km) ter hoogte van de Maltezerhoeve wordt als een mogelijk knelpunt gezien in de nabije toekomst door de komst van nieuwe woonplekken.

Bij de werkgroep Zorg en Welzijn zijn verschillende opmerkingen/klachten binnen gekomen over de omgang met WMO-aanvragen door instanties. Dit zal onder de aandacht van de Sociale Adviesraad en de verantwoordelijke wethouder gebracht worden. Ook de distributievergoeding van de welkomstpakketten kwam ter sprake. Dit is een goed gevulde tas geworden met allerlei informatie over het dorp, aangevuld met diverse presentjes van ondernemers. Men vroeg zich wel af over hoeveel pakketten per jaar het gaat.

De aanpassingen van de website krijgen steeds meer gestalte door het voortvarende werk van enkele leden. Foto’s, teksten en relevante informatie worden ingebracht om ervoor te zorgen dat het er up-to-date uitziet. De ‘Beweegroute’ als vervolg op de aangelegde beweegtuin is in voorbereiding en men wil deze graag uitbreiden met bankjes. Volgende keer komt dit terug op de agenda, evenals het opzetten van een ‘Vitaliteitsdag’, in navolging van Beek en Donk.

En als je graag zo’n vergadering wil bijwonen, op 3 juni is de volgende vergadering. Aanmelden kan via: info@dorpsplatform.nl.