Afbeelding

Vrouwenband Permanent gestopt

Human Interest

Beek en Donk - Vrouwenband Permanent is per 1 oktober gestopt. Ze zijn ooit gestart op 6 mei 1992 met twaalf vrouwen en een dirigente. Vol goede moed hadden ze elke week een repetitie en oefenden ze thuis.

Na ruim een halfjaar werden ze gevraagd om te spelen bij de nieuwjaarsreceptie van de club van 100 van de Teugelders. Het eerste optreden stond genoteerd en ze hadden zowaar vijf nummers die ze redelijk konden spelen. Na een paar keer alle nummers herhalen hadden ze zich toch goed gepresenteerd. Vele optredens volgden en steeds meer vrouwen sloten zich aan bij de club. Het was een hechte club die elk jaar een uitstapje, en om de vijf jaar een weekendje weg met z’n allen, maakte.

Door corona konden ze anderhalf jaar lang niet spelen. Er was geen enkel optreden en het werd stil. Toen ze in september weer mochten starten was de fut eruit. Toen de een na de ander aangaf te gaan stoppen hadden ze geen bezetting meer om nog door te gaan. Het bestuur heeft toen besloten om de knoop door te hakken, al was dat natuurlijk niet prettig. Bijna 30 jaar maakten ze samen muziek, en deelden ze lief en leed met elkaar. Daar is nu helaas een einde aan gekomen. “Jammer. De herinnering aan Permanent blijft en het was een mooie tijd. We willen al onze fans bedanken voor hun support”, aldus het bestuur.

!