Jet met haar zonen Michael (links) en Henry (rechts).
Jet met haar zonen Michael (links) en Henry (rechts).

Jet Cranen (90) ziet zichzelf terug op voorpagina in fotoserie Martien Coppens

Human Interest

Laarbeek/Canada - In de krant van donderdag 29 september stonden drie oude portretfoto’s van Martien Coppens op de voorpagina. Een daarvan was van Jet Cranen. Via een tante die in Beek en Donk woont kwam het nieuws, via haar zoon Henry Vandersteen, terecht bij Jet, die inmiddels al lange tijd in Canada woont.

“Mijn ouders emigreerden in de jaren 50 naar Canada. Mijn vader is al lang overleden en mijn moeder heeft zichtproblemen”, vertelt Henry. “Ze vertelde me dat ze op de foto ongeveer 7 jaar oud was en ze was dolblij toen ik het haar liet zien. Ze heeft de foto zelfs ingelijst op haar kamer hangen. Afgelopen augustus werd ze 90 jaar en hebben we een aantal foto’s gemaakt.”

De foto’s van Martien Coppens werden tentoongesteld in het Dorpshuis in Lieshout, waar een speciale expositie werd geopend. De aftrap hiervan werd verricht door Joep Coppens, die de foto’s schonk aan de Heemkundekring. Een bijzonder moment, want Joep speelde ook een belangrijke rol bij de oprichting van ‘t Hof van Liessent.

Dezelfde foto in de krant ingelijst op de kamer van Jet.
Jet met haar oudere zus Nellie Cranen-Vandersteen (midden) en haar jongere zus Louise Cranen-Maas (rechts).
Afgelopen augustus werd Jet 90 jaar.
Jet Cranen