Dave van den Hout (links) en Otto Oosthoek in Beek en Donk bij de start van de sponsorfietstocht van Dave naar Lviv, eerder dit jaar.
Dave van den Hout (links) en Otto Oosthoek in Beek en Donk bij de start van de sponsorfietstocht van Dave naar Lviv, eerder dit jaar.

Inzameling winterse hulpgoederen voor Oekraïne

Human Interest

Beek en Donk - Met de intrede van de strenge winter in Oekraïne en de aanhoudende aanvallen op energievoorzieningen kunnen Oekraïners weer een helpende hand gebruiken. Vanuit Beek en Donk zamelt Otto Oosthoek daarom voedsel in, in de vorm van conservenblikken, alle soorten pasta en chocolade. Daarnaast ook warme slaapzakken, snowboots en winterjassen.

Otto doet dit namens Stichting Tanya. Deze stichting reist 2 januari af naar de regio Cherson om de hulpgoederen ter plaatse te overhandigen aan hen die hulp het hardst nodig hebben. In maart was Otto al eerder actief voor Oekraïne, toen hij op uitnodiging van Stichting Tanya in Polen aan het werk was. Hij pendelde toen met hulpgoederen tussen Krakau en enkele opvanglocaties voor vluchtelingen aan de Pools-Oekraïense grens. Ook runde hij een verdeelpunt voor verse fruitsalades bij het station in Krakau, een plek waar op dat moment grote aantallen Oekraïense vluchtelingen verbleven. Met eigen ogen heeft hij kunnen zien hoe hard die hulp nodig is.

Draagt u de Oekraïners ook een warm hart toe en wilt u doneren? U kunt de spullen dan afgeven op Oranjelaan 17 te Beek en Donk. Of belt u met Otto op 06-54226035, dan komt hij het graag ophalen. Meer informatie over Stichting Tanya vindt u op www.stichtingtanya.nl. Daar kunt u ook lezen hoe u middels een financiële bijdrage de niet aflatende inzet van deze stichting kunt ondersteunen