Afbeelding
Foto: John Brugmans

Eindelijk mag prins Rob Vermeulen zelf de scepter zwaaien

Human Interest

Mariahout - Afgelopen zaterdag (de elfde van de elfde) werd in een drukke Pelgrim de nieuwe prins van het Heidurp bekend gemaakt. Rob d’n Uurste gaat samen met zijn prinses Joyce het prachtige feest van carnaval nog completer maken. Adjudant Harrie Huijbers met hofdame Mieke en adjudant, tevens achterneef, Theo Vermeulen met hofdame Marian zullen de hoogheden in de feestelijkheden begeleiden.

In een vrolijk narrenpak stond Rob in 2018 tijdens de kletsavond op het podium van het Buurthuis. Broer Freddy was prins en hij had broer Twan als adjudant gekozen. Rob voelde zich de nar van de familie. Zijn klets werd een vrolijke revanche die nu een vrolijk vervolg krijgt. Rob mag zijn narrenpak aan de wilgen hangen en zelf de scepter over het Heidurp zwaaien.

Het was nu of nooit
Carnaval stroomt door de aderen van het prinselijk paar. Over de vraag of ze prins en prinses wilden worden hoefden Rob en Joyce niet lang na te denken. Wie het koppel in het feestgedruis ging steunen was wel een dingetje. Binnen vriendengroep ‘De Toekerz’ leken Harrie, Mieke, Theo en Marian geschikte kandidaten. Toch moest er wel nagedacht worden, want de gezinnen hebben jonge kinderen en drukke agenda’s. Na beraad op verschillende plekken in Brabant werd de knoop doorgehakt. Het ‘hulpkwartet’ is blij dat ze ‘ja’ gezegd hebben; “Het is nu of nooit.” Het moet ook zo zijn; de drie stellen leveren samen vijf dansmariekes en vier hulpprinsjes af. De dag na de nacht van het prinsenbal is het huis van Rob en Joyce nog steeds het epicentrum van allerlei uitgelaten feestgangers. De afterparty was tot in de kleine uurtjes doorgegaan, maar vanaf 11.00 uur druppelen alweer gasten binnen om de vierde verjaardag van zoontje Joep te vieren. Vader Wout en moeder Mieke Vermeulen zijn er in ieder geval maar wat trots op dat ze al twee keer een prins hebben kunnen leveren.

Non stop vol d’Rob
Aangezien Rob weinig feestjes van de carnavalsvereniging mist stond hij de elfde van de elfde gewoon met zijn vrienden in de Pelgrim. Hier en daar waren wel vermoedens dat Rob weleens de nieuwe prins kon worden, maar bijna iedereen was verrast met deze keuze. Met het motto: ‘Non stop vol d’Rob’ hoopt de negenendertigjarige Mariahoutenaar een prachtig carnavalsfeest te kunnen vieren. Samen met jeugdprins Tim van der Linden en jeugdprinses Sam Vermeulen gaat carnaval 2024 weer een geslaagd feest worden. En ja, bij de jeugd kwam ook een Vermeulen uit de loterij. Het toeval wil dat Sam ome Rob en ome Harrie als collega’s heeft. Het carnavalsbloed kruipt waar het niet gaan kan.