Afbeelding
Foto: Mark Barten
VIDEO

The Future Masters, voetbalschool met inhoud

Kinderen & Tieners advertorial Sport

Beek en Donk - Zijn kinderen minder fit dan vroeger? Door het gebruik van videospellen, tablets en door de hele coronapandemie zijn kinderen steeds minder aan het bewegen. Hierdoor gaat de motoriek van de kinderen achteruit. Sterker, wetenschappelijk is bewezen dat in vergelijking met twintig jaar geleden de motorische vaardigheid van kinderen, onder meer door het minder buiten spelen, sterk is afgenomen.

Tekst gaat verder onder de video.

Ton Hendriks uit Beek en Donk wil met zijn voetbalschool The Future Masters daar verandering in brengen. Ton heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan op voetbaltechnisch gebied bij Sparta’25, PSV en Helmond Sport. “Met de bagage die ik heb wilde ik iets gaan doen, dat in combinatie met de noodzaak voor kinderen om meer te gaan bewegen. Daar zit hem het verschil in met voetbalverenigingen. Ik bied iets andere beweegactiviteiten aan. Ik begin al met een groep van 2 tot 5-jarigen, de peuters en kleuters op woensdagmiddagen. Zij maken op een gestructureerde manier, samen met een ouder of verzorger kennis met een bal, met de nadruk op spel en plezier. We brengen voor hen veelzijdige trainingen, met daarin schoolse vaardigheden en basisbewegingen verwerkt die goed zijn voor de motoriek, behendigheid en coördinatie.”

“We zorgen voor zelfvertrouwen en een groot
competentie-gevoel bij kinderen”

Naast de kleuters onderscheidt Ton nog twee groepen waaraan hij lesgeeft op zijn voetbalschool. De onderbouw (little masters, 6 tot 10 jaar) en junior masters (11 tot 15 jaar). “In de onderbouw van onze voetbalschool wordt er vooral gewerkt aan een goede basis. Belangrijk voor een leven lang plezier in bewegen zijn de basis motorische ontwikkelvormen die we aanbieden uit de schijf van 10. De technische vaardigheden staan centraal in uitdagende en dynamische oefenvormen. Hierbij wordt de intensiteit hoog gehouden en is er veel aandacht voor het juiste gedrag.”

En bij de oudste jeugd gaat het nog een stapje verder, legt Ton uit. “In de bovenbouw ligt de nadruk op het specialiseren. We zorgen voor zelfvertrouwen en een groot competentie-gevoel bij kinderen. Spelers maken zelf keuzes in vormen die naast technische ook om fysieke, mentale en tactische vaardigheden vragen.”

Ton, die zelf ook leerkracht is, is heel erg van het differentieel leren van kinderen, waarbij plezier voorop staat. “Differentieel leren wil zeggen dat we bijvoorbeeld werken met verschillende ondergronden, denk aan gras, zaal straat. Denk aan verschillende soorten ballen.” Ook is Ton aanhanger van de chaostheorie; kinderen krijgen steeds nieuwe prikkels en leren omgaan met de omstandigheden, waardoor ze zelf ook gedwongen worden om oplossingen te bedenken.”

Op 1 april is er een proeftraining en in mei en juni zijn elke vrijdag de trainingen. “Schrijf je nu in op onze website thefuturemasters.nl, de toekomst begint vandaag.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding