Groepsfoto van scouts en leiding van Scouting Lieshout – Mariahout aan het einde van het RSW weekend.
Groepsfoto van scouts en leiding van Scouting Lieshout – Mariahout aan het einde van het RSW weekend.

Scouts Lieshout–Mariahout gekwalificeerd voor Landelijke Scouting Wedstrijden

Kinderen & Tieners

Lieshout/Mariahout – Na twee jaar afwezigheid door corona werden afgelopen weekend weer de Regionale Scouting wedstrijden georganiseerd op het terrein van ‘de Zandbergen’ in Stiphout. Rondom het thema ‘De wereld rond in 2022 kleuren – I challenge you!’ streden 11 teams met jongeren van 11 tot 15 jaar uit de regio Helmond voor 3 plaatsen bij de Landelijke Scouting Wedstrijden tijdens het Pinksterweekend in Baarn. Voor Scouting Lieshout Mariahout namen ‘de Covid scouts’ en ‘de Power Puffs’ deel aan de RSW. 

Tijdens de Regionale Scouting Wedstrijd zijn de scouts volledig op zichzelf aangewezen. De leiding kampeert op ongeveer 300 meter afstand en mag géén hulp bieden. Voor de scouts heeft de organisatie een aantal opdrachten bedacht en een onafhankelijke jury beoordeelt nauwlettend alle activiteiten en uitvoering van de opdrachten.

Op vrijdagavond werden de scouts door leiding en ouders ‘achtergelaten’ op een verlaten bosperceel (er is géén elektra en beperkt water beschikbaar). Elke groep van 5 tot 7 deelnemers kreeg van de organisatie een plekje in het bos toegewezen. Na toewijzing was het aan iedere groep scouts om alle benodigde materialen (tent, pionier-palen, touwen, keukentje, aankleding, slaapspullen, water, etc.) gezamenlijk naar hun plek te verplaatsen door het losse zand. 

Zaterdagochtend werd na het ontbijt gestart met het pionieren van de keuken/tafel om later in de middag het diner op voor te kunnen bereiden en uiteraard het diner te nuttigen. Hierna was het tijd voor de tocht. Beide teams van Scouting Lieshout – Mariahout maakten tijdens de tocht weinig fouten. 

Zondag was alweer de laatste dag van de RSW. Gezamenlijk werd na het ontbijt gestart met het opruimen van de tenten, gepionierde keukens en andere bouwwerken. De organisatie had rond 12.00 uur een stevige lunch voorbereid zodat iedereen met een goed gevulde buik op de prijsuitreiking kon verschijnen. 

Rond 13.30 uur was het tijd voor de prijsuitreiking. De Covid Scouts eindigde op de 2e plaats en kwalificeerde zich voor deelname aan de LSW (Landelijke Scouting Wedstrijden). De Power Puffs eindigde op een mooie 5e plaats en leggen hiermee een goede basis voor de RSW van 2023. 

Leiding, leden en bestuur zijn trots op deze prestatie, feliciteren de Covid Scouts en wensen de Covid Scouts veel plezier en succes bij de LSW.