Lockdown
Lockdown

Expositie ‘Encounters’ in ’t Oude Raadhuis

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - Tijdens de expositie ‘Encounters’ in ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk tonen Peter Vermeulen en Paul de Maat, beiden afkomstig uit Helmond, een aantal werken (installaties en foto’s uit hun gezamenlijk project ‘Encounters 2021’). Een project waarbij het hergebruik van materialen centraal staat.

Deze assemblages zijn dan ook opgebouwd uit banale alledaagse voorwerpen, zoals: sloop- en bouwmaterialen, kringloopspullen, ijzerwaren, verpakkingsmaterialen, kinderspeelgoed, perspex, plastic, etc. In een organisch, ambachtelijk werkproces worden deze wezensvreemde elementen samen gesmolten tot een nieuwe werkelijkheid, een nieuw beeld. Anekdotische, maatschappij kritische werken met verwijzingen naar corona, religie, migratie, filosofie, klimaatveranderingen, politiek, mythologie, space travels.

Verder tonen Peter Vermeulen en Paul de Maat een aantal foto’s uit de serie ‘de Onderstroom’. Vertrekpunt hierin is het Helmondse landschap. Met Paul de Maat als vast model maakte Peter Vermeulen een aantal foto’s van geënsceneerde, tragikomische, surreële scènes. Door de wisselwerking tussen de landschappen en deze theatrale situaties ontstaat er een nieuwe associatieve kijkervaring.

De expositie is te zien van 5 tot en met 27 februari 2022. Het Oude Raadhuis is geopend op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Mondkapjes en de 1,5 meter blijven van toepassing.

Corona Blues