Een ingelijst exemplaar van The Kiss samen met de kunstenares en een werk op aluminium.
Een ingelijst exemplaar van The Kiss samen met de kunstenares en een werk op aluminium.

Ingetogen Gratie in expositie ’t Oude Raadhuis

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - Kunstenaar Iris Schreven exposeert recent werk in ’t Oude Raadhuis op zaterdag en zondag t/m 24 april 2022. Haar schilderijen laten een mysterieuze sfeer zien in zachte natuurlijke kleuren.

Zaterdag 2 april was de opening van de expositie van Iris Schreven uit Nijmegen. Wat het eerst opvalt aan haar schilderijen zijn de ingetogen, maar zonnige kleuren. Maar er is meer te ontdekken. Het werk oogt jong en fris, modern. Haar experimentele werkwijze valt misschien niet op het eerste oog op. Maar als je gerichter kijkt zie je de gelaagdheid aan materialen die ze gebruikt. Je ziet integere vrouwen met een blik naar binnen. De ingehouden gratie waarmee zij hun innerlijke landschap prijsgeven treft misschien het eerst. Een verbeelding van haar eigen gevoel die tevens hoopvol aandoet. 

Opgegroeid in het bosgebied de Sint-Jansberg in Groesbeek is haar liefde voor de natuur in sommige werken zichtbaar als abstracte vormen van flora en fauna. Met allerhande materialen en gereedschap werkt ze haar ideeën uit op linnen en paneel. De panelen kunnen van hout zijn, maar ook van aluminium of koper. Dit is allemaal te zien tijdens de expositie in Beek en Donk. Met een oog voor schoonheid en passie voor detail krijgt elk werk haar volledige toewijding. In haar werk verkiest kwaliteit boven kwantiteit, wat haar experimentele werkwijze ten goede komt. Haar werk wordt zowel nationaal als internationaal aangekocht.

Gedurende de expositie wordt een gelimiteerd en gesigneerd art giclee van het schilderij ‘The Kiss’ verloot van 60 x 75 cm. Deze is gemaakt op Hahnem?hle Etching papier van museumkwaliteit. Loten zijn verkrijgbaar voor €2,00 per stuk. Meer informatie over Iris is te vinden op www.irisschreven.nl of neem een kijkje op www.oudraadhuis.nl voor meer informatie. De buitenreclame is mede mogelijk gemaakt met toestemming van de gemeente Laarbeek en de expositie is geopend op zaterdag en zondag t/m 24 april van 14.00 tot 17.00 uur.