Afbeelding

Jaarvergadering EHBO Beek en Donk

Medisch & Gezondheid

Beek en Donk - Afgelopen maandag heeft EHBO vereniging Beek en Donk haar jaarvergadering gehouden. Nadat dit vorig jaar niet door kon gaan in verband met de omstandigheden, was het nu weer mogelijk om bij elkaar te komen voor de informatie over de afgelopen twee jaar.

In deze vergadering nam voorzitster Elsina Koot afscheid. Na bijna 15 jaar bestuurslid, waarvan de afgelopen 11 jaar als voorzitster, was het nu tijd om het stokje over te dragen aan iemand anders. Zij heeft zich onder andere ingezet voor de organisatie van de opleidingen reanimatie voor de stichting AED alert Laarbeek. Gelukkig konden ze Geertje Ernest verwelkomen als nieuw bestuurslid. 

Ook werden in deze vergadering diverse jubilarissen gehuldigd. Voor Henk van de Boomen en Leo van der Aa was het 40 jaar geleden dat zij hun EHBO-diploma behaalden. Voor Henk betekent dat ook, dat hij al 40 jaar lid is van de vereniging. Leo is 14 jaar lid bij de vereniging, nadat hij daarvoor als EHBO-er actief was bij zijn toenmalige werkgever. Henk kon helaas door omstandigheden niet op de vergadering aanwezig zijn. Hij wordt op een later moment gehuldigd.

Ook waren er twee jubilarissen waarvoor het 25 jaar geleden was, dat zij het EHBO diploma behaalden. Zij zijn ook al 25 jaar lid van de vereniging. Het Betreft Dirk Jan Gloudemans en Mark van de Linden. Dirk Jan is enkele jaren bestuurslid geweest en Mark zit vanaf 2016 in het bestuur. Beiden zijn actief EHBO-er en trouwe bezoekers van de oefenvonden. Marianne van Dijk vierde haar 12,5-jarig jubileum. Zij maakt vanaf 2012 ook onderdeel uit van het bestuur. 

In 2023 gaan ze het 75-jarig bestaan van de EHBO vereniging op gepaste wijze vieren. Daarvoor wordt een commissie in het leven geroepen. Al met al een goede vergadering waarbij het vooral fijn was om weer bij elkaar te zijn. Volgende maand vervolgen zij het programma weer met de maandelijkse oefenavond.