Afbeelding

Leer zelf je gezondheidszaken regelen via internet

Medisch & Gezondheid

Aarle-Rixtel - Bibliotheek De Lage Beemden start op donderdag 2 november met de cursus ‘DigiVitaler’. Met de cursus DigiVitaler leer je in vier bijeenkomsten om zelf je gezondheidszaken te regelen via internet. De cursus is gratis, ook voor niet bibliotheekleden.

Contact met de huisarts of het ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Erg handig, want het kost minder tijd en moeite én je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens of van diegene waarvoor je zorgt. Maar wat als je hier vragen over hebt of je graag wilt weten hoe dit werkt? De Bibliotheek kan je hierbij helpen. In de cursus DigiVitaler krijg je elke bijeenkomst uitleg over een bepaalde vorm van digitale zorg. Door er vervolgens mee te oefenen, leer je het ook zelf te gebruiken. Je leert bijvoorbeeld informatie over gezondheid vinden op internet; online een vraag stellen aan de dokter; inloggen in het patiëntenportaal van de huisarts of ziekenhuis; videobellen met de dokter; het gebruiken van handige apps voor jouw gezondheid en nog veel meer

De cursus vindt plaats in De Dreef in Aarle-Rixtel en bestaat uit vier bijeenkomsten op donderdagochtend. Steeds van 10.00 tot 12.00 uur. De data zijn donderdag 2, 9, 16 en 23 november. Er is ruimte voor acht deelnemers. Het is handig als cursisten al ervaring hebben met de smartphone, computer of tablet. Aanmelden kan via telefoonnummer 0492–323245. Er wordt dan om de volgende gegevens gevraagd: naam, adres, geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer en wel of niet in bezit van DigiD.