Afbeelding

Handbalcompetitie BEDO afgesloten

NULL

Handbalcompetitie BEDO afgesloten


Beek en Donk - De veldcompetitie voor Handbalvereniging Bedo zit erop. De teams speelden de laatste wedstrijden en sloten daarmee het competitiegebeuren voor dit seizoen af. Nadat Heren 4 (het toekomstige Heren 2) in de zaalcompetitie reeds kampioen geworden was, wisten ze zich ook in de veldcompetitie te verzekeren van de titel. Het behoefde nog wel een zwaar bevochten overwinning bij Saturnus. 

De heren zijn inmiddels begonnen aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen waar ze in de 3e klasse zullen uitkomen. Bij de jeugd wist de Gemengde C-jeugd met een overwinning op Someren knap de tweede plaats te behalen. Aristos bleek oppermachtig. Op de wedstrijden tegen Aristos na werd alles gewonnen. De Meisjes B-jeugd wist in de laatste wedstrijd eindelijk loon naar werken te krijgen en kon op de valreep nog een punt boeken nadat ze de rest van de competitie onfortuinlijk waren. Ook de Jongens B-jeugd kan terug kijken op een geslaagd seizoen. Op het moment van schrijven staat nog een inhaalwedstrijd op het programma. Als deze niet verloren wordt, dan eindigen zij op een knappe tweede plaats. De Dames senioren eindigden helaas op de zesde en laatste plaats met vijf punten. De afstand tot de nummer 3 bedraagt echter slechts 3 punten waaruit blijkt hoe dicht alles bij elkaar zat. Alles kampioen United Breda en nummer 2 Avanti staken er met kop en schouders bovenuit.

Naast het handballen sloot de jeugd ook het activiteitenseizoen af. Traditiegetrouw werd afgelopen weekend het jeugdkamp gehouden. Een club vrijwilligers van de senioren had wederom een mooi weekend voor de jeugd op touw gezet. Het weer was Bedo relatief gunstig gezind waardoor er ook dit jaar weer terug kan worden gekeken op een uiterst geslaagd jeugdkamp.

Bedo draait nog door tot de zomervakantie voor de basisscholen begint. Tot die tijd trainen de teams fanatiek door op woensdag in D'n Ekker. Op de zaterdagochtenden 8, 15 en 22 juni houdt Bedo een jeugdinstuif voor kinderen van 4 t/m 9 jaar. Deelname is geheel gratis. Alle informatie is te vinden op http://hvbedo.nl/jeugdinstuif/. Dit is de ideale manier om kennis te maken met de handbalsport. Op 22 juni vind tenslotte de seizoensafsluiting plaats, een spetterende beachparty voor alle Bedo-leden en deelnemers van de instuifochtenden. In de eerste schoolweek voor de basisscholen zal Bedo de draad weer oppakken en zullen de trainingen weer beginnen. In september zal de eerste helft van de nieuwe veldcompetitie starten. Halverwege oktober begint de zaalcompetitie.

Uitslagen:
Gemengde C-jeugd – Handbal Someren GC2 12-7
Meisjes B-jeugd – Bergeijk DB1 8-8
Dames Senioren – United Breda DS3 14-20
Saturnus HS1 – Heren Senioren 25-26

Per abuis staat in De MooiLaarbeekKrant de verkeerde foto bij het artikel. Onze excuses hiervoor.