Afbeelding

Koninklijke onderscheiding voor Jacques Kals

NULL

Koninklijke onderscheiding voor Jacques Kals


Lieshout - Burgemeester Ubachs reikte op 14 september een Koninklijke onderscheiding uit aan Jacques Kals. Hij spelde de scheidend President van Harmonie St. Caecilia uit Lieshout, in een bomvolle Koepelzaal van Het Bavaria Brouwerij Café, de versierselen op die horen bij de orde van Oranje Nassau.

De Koninklijke Onderscheiding kwam voor Jacques als een enorme verrassing. Burgemeester Hans Ubachs benadrukte de vele verdiensten van Jacques op maatschappelijk gebied: als docent bij de Fontys Hogescholen, als contactpersoon in de regio voor de middelbare scholen en legio andere functies waaraan Jacques in zijn vrije tijd aandacht besteedde. En vanaf 2011, ook als lid van de Rekenkamercommissie van de gemeente Laarbeek.

Vanaf 1995 was Jacques in verschillende functies betrokken bij Harmonie St. Caecilia. Als secretaris, als Commissaris en als President. Hij vervulde al deze functies met verve. Een verenigingsman in hart en nieren. Altijd en overal aanwezig. Boegbeeld en vaandel van Harmonie St. Caecilia. “Als iemand deze onderscheiding verdient, dan ben jij het”, zo besloot de burgemeester zijn betoog.

Lees donderdag het hele verhaal in De MooiLaarbeekKrant.