Afbeelding

Harry de Groof gekroond tot erelid van PNL

Politiek Politiek

Beek en Donk - Harry de Groof is tijdens de jaarvergadering van PNL, op maandag 19 september, uitgeroepen tot erelid van deze lokale politieke partij.

Op 30 september 1996, exact 20 jaar geleden, was de eerste ledenvergadering van PNL. Harry de Groof begon als secretaris van deze nieuw politieke partij die meedeed met de eerste Laarbeekse gemeenteraadsverkiezingen op 1 januari 1997. Harry is tot 2010 bestuurslid gebleven. Tijdens zijn actieve politieke loopbaan bekleedde Harry namens PNL de functies van raadslid, plaatsvervangend fractievoorzitter, financieel woordvoerder en lid van de commissie Algemene Zaken. Binnen het bestuur, maar zeker ook binnen de fractie, heeft Harry altijd veel van het 'papieren werk', zoals dat genoemd wordt, op zich genomen. Dit is iets wat niet iedereen gegeven is, maar Harry overduidelijk wel.

Harry wist altijd deskundig en tactvol op te treden binnen de fractie met 6 raadsleden en 2 wethouders alsook ook binnen de raad en de eigen politieke partij PNL Ook in het maatschappelijke leven is Harry bestuurlijk actief. Voor zijn verdienste in o.a. het onderwijs, judoclub, buurtbus, zorg om het dorp, et cetera is hij hiervoor in 2014 dan ook beloond met een Koninklijke onderscheiding. Voor zijn inzet en verdienste voor PNL is Harry benoemd als erelid van PNL en verkeert hierbij nu dus in het illustere gezelschap van Noud van Geffen en Cor van Schijndel.